biciklkac1
biciklkac1На иницијативу Комисије за саобраћај Градске општине Обреновац бициклистима су подељене кациге како би се на тај начин повећала њихова безбедност у саобраћају. Ова акција спроведена је у сарадњи са припадницима сектора саобраћајне полиције.

 
 Милош Николић начелник саобраћајног сектора полицијске станице у Обреновцу рекао је да није законска обавеза за бициклисте ношење заштитне кациге али да се додатно повећава безбедност у случају неке саобраћајне незгоде. Он је нагласио да је ова категорија учесника у саобраћају често угрожена и да је то била додатни мотив за покретање овакве акције.

biciklkac2
 
Председник  Скупштине Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић приликом подела кацига малишанима на бициклистичкој стази у Дудовима која води у правцу излетничке шуме Забран, казао је да обреновчани често користе бицикле као превозно средство и рекао да је ово само први корак у акцији. Вранешевић је нагласио да ће малишани сад моћи безбедно да се возе бициклистичким стаза широм Обреновца.
 
Малишани су овом приликом истакли да су задовољни поклоном од Градске општине Обреновац и рекли да ће риликом сваке вожње носити кацигу са собом.
 
{youtube}y6ndxYv3RXo{/youtube}