baricvrtic
baricvrticДиректор канцеларије за јавна улагања Марко Благојевић обишао је обданиште у Баричу ,,Колибри” и том приликом истакао да је приоритет да се пукотине на зиду, дотрајала столарија и кров који прокишњава не налазе више ни у једном објекту. Он је најавио изградњу новог објекта на месту старог који је изграђен пре четири деценије и додао да ће тај објекат бити величине преко 1000 квадратних метара као и да ће моћи да прими 200 деце. Благојевић је рекао да ће инвестиција бити у висини око пола милиона евра као и да ће објекат бити направљен према највишим стандардима. 
 

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да ће општина кандидовати за сваки јавни позив, као и да ће лично на свак врата покуцати, како би становништво добило све што им је неопходно.

 
– Оправданост улагања у ову зграду је очигледна. То најбоље виде родитељи који сваког дана остављају своју децу овде. Током априла ћемо израдити пројекат и у мају га предати Канцеларији за јавна улагања која ће средства пребацити на рачун општине. Реално је да током лета добијемо извођача и да радови крену са јесени. Ми имамо искуства са Канцеларијом за јавна улагања, заједно смо радили четири основне, четири средње школе и четири обданишта, по истом принципу урадићемо и ово обданиште. Директна контрола утрошених средстава и брзина радова како би грађани добили објекат у најкраћем могућем року – најавио је Чучковић.
 
baricvrtic2
 
 Члан Већа Градске општине Предраг Јовановић рекао је да је ово велики дан за све становнике Барича поготово за најмлађе. 
 
– Коначно после 40 година добићемо обданиште по највишим стандардима и то ће бити обданиште за 21.век – изјавио је Јовановић.
 
Директор ПУ ,,Перка Вићентијевић” Милош Десанчић подсетио је да је објекат у коме тренунто бораве деца изграђен 1976. године као привремени као и да је рок трајања објекта био 20 година. Десанчић је казао да су велики проблеми у самом објекту као и да је један од највећих питање енергетске неефикасности.
 
{youtube}GRrQb8dbm1g{/youtube}