20170324 100854 Small

20170324 100854 SmallПоводом обележавања годишњице НАТО бомбардовања данас су у представници Градске општине Обреновац, удружења бораца, удружења грађана, као и породице настрадалих, положили венце на спомен обележје погинулима током бомбардовања Савезне Републике Југославије 1999. године.

 

 
Народни посланик Ђорђе Комленски овом приликом подсетио је да је пре 18 година Србија нападнута од стране ,,NATO” агресора и да су на нашу земљу кренули са највећим лажима.

20170324 100343 Small

– Рекли су да смо криви, за оно за шта су они тврдили да јесмо не постоји кривица. Криви јесмо јер живимо испод најлепшег неба, живимо у најлепшој земљи и имамо најлепше реке, имамо руде и богатства и криви јесмо јер смо људи. Умемо да поштујемо али нећемо да се погнемо. Умемо да помогнемо али нећемо да клекнемо. Криви смо што волимо ову земљу више од себе. Зарад приватних интереса пре 18 година кренули су на Србију и хтели су све да нам отму. Мислилу су да ћемо за три дана молити да престану. Србија никад није молила, зато што су у њој највећи хероји мајке. Мајке су своје синове училе да је слобода изнад свега и да је част изнад живота. Не могу они нас да победе. Тог дана кад су кренули да нас убијају ми смо се рађали. У Србији су се деца рађала и рађаће се пуни љубављу према овој земљи. Највећи хероји јесу мајке које су изгубиле своје синове. 18 година је прошло, данас Андријана и Милица наши суграђани рођени 24. марта 1999. године пуне 18 година. Дужни смо да им кажемо шта је права истина. Истина се мора понављати јер ће нас лажима затрпати и заборавићемо шта је било те године. Морамо пренети својој деци љубав према овој земљи јер само тако Србија може да иде даље. Око ове земље данас поново све ври. Србија је једина земља која је данас мирна и која зна шта хоће и куда иде – поручио је Комленски.