krediti2017

krediti2017У великој сали Спортско-културног центра ,,Обреновац” извршена је додела уговора пољопривредницима који су аплицирали на позив општине Обреновац. Реч је о бескаматним кредитима, тачније општина Обреновац плаћа камату на кредите у износу од 100 до 300 хиљада динара док пољопривредници враћају главницу. 

 Члан Већа Градске општине Обреновац Александар Богићевић рекао је да овим активностима почиње реализација програма за 2017. годину. Богићевић је нагласио да су кредити на годину дана и да они могу да послуже пољопривредницима како би обновили механизацију или унапредили додатно производњу. Он је најавио да ће се и наредне године наставити овај вид помоћи као и да је укупно 176 лица укључено у програм у 2017. години.
 
krediti20172
 
Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић казао је да ће ову годину обележити пољопривреда у Обреновцу и то низом активности. 
 
– Надам се да ћемо у наредном периоду успешно решити агонију у којој се налази ,,Драган Марковић” и ми ћемо дати све од себе да та инвестиција буде и боља од фабрике Меи Та у Баричу. На тај начин подићићемо на ноге пољопривреду у Обреновцу, пре свега сточарство, повртарство и пољопривреднике који се баве житом. Подједнаку подршку пружићемо и пчеларима, људима који се баве голубарством и да направимо један круг деловања у ком ће пољопривреда имати значајно место у нашем граду – најавио је Чучковић.