trg120117

trg120117Радови на изградњи аутопута на Коридору 11 од Сурчина до Обреновца, у дужини од 17,6 километара, почели су 1. марта у Баричу. Поред изградње трасе пута са комплетном инфраструктуром – електроинсталације, трафостаница, телекомуникациона и саобраћајна опрема, пројекат укључује и изградњу моста преко Саве и ушћа Колубаре дужине 1.766 метара, надвожњака преко железничке пруге Остружница-Батајница, као и две петље – Сурчин и Обреновац.

Као и сваки велики пројекат до сада који се реализује у нашој општини и овај данас је већ традиционално представљен грађанима Обреновца, а председник Градске општине, Мирослав Чучковић, позвао је све обреновчане да прошетају до трга и виде како ће изгледати нови мост преко Колубаре и Саве и где ће се налазити петља.

trfgg2

– Велики број питања је био на тему како ће конкретно на терену изгледати та врста објеката. Већ до краја овог месеца ћемо имати потпуно осветљену трасу Обреновац-Београд, кроз Мислођин, посебно насеље Кованчина које је безбедносно црна тачка на нашој територији у саобраћајном смислу. Биће надвожњак који ће наш пут ка Београду водити преко аутопута и биће петља управо оваква каква је овде на постаментима. Желим да овај пројекат буде нешто што ће уносити радост у свако домаћинство у Обреновцу и што ће привући пажњу сваког грађанина који буде шетао преко трга, а који физички не може да га види, али им поручујем да ћемо ми физички на том терену радити предано и одговорно и током целе летње сезоне, и током следеће зиме, и наредних година док тај пројекат не завршимо и забетонирамо трајно светлу будућност нашег града. Наш град ће имати кроз своју територију преко 20 километара директног аутопута, што значи сигурну будућност за све грађане Обреновца и давање прилике младима да остану овде, да овде проналазе запослење у фабрикама које ће се видети управо са тог моста када се буде пролазило, и на тај начин будемо једно богато друштво које ће бити у рангу свих других европских градова.- рекао је Чучковић.

trg333

Председник Скупштине Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић истакао је додатну предност овог пројекта а то је да се на овом простору тражи плац више и да је вели потражња од стране приватника како би отворили свој објекат. Вранешевић је нагласио да то значи да ће бити више нових радних места за обреновчане као и да је ово само почетак развоја индустријске зоне у Баричу.

{youtube}Wz1KB0XyyKs{/youtube}