meita12017
meita12017Председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић, представници општине, директори Јавних предузећа и в.д. директора ЕПС -а, Милорад Грчић, обишли су данас компанију Меи Tа у Баричу и на тај начин симболично честитали Дан државности својим суграђанима.
 
– Данас када се обележава Дан државности у Србији, наш тим је у посети компанији Меи Tа. Компанија Меи Tа је симбол реформи наше државе и симбол могућности свих младих људи да дођу до запослења. Није тајна да велики број младих људи жели да напусти Обреновац и могућност коју смо ми пружили овом компанијом јесте да сви они могу да остану у нашем граду и у нашој Србији. Наш заједнички циљ јесте био управо да најмодернија технологија, са великим бројем радних места и са могућности извоза буде суштински развојна шанса наше општине. Ова овде фабрика није крај, ми ћемо направити до краја године и још једну по обећању које смо дали нашим суграђанима и  суштински овај овде простор Барича ће постати дом за све незапослене људе. Они који нису могли у првом кругу, због незнања енглеског језика, да се домогну радног места, могу искористити прилику да у наредна три месеца, о трошку општине, бесплатно, похађају курсеве енглеског језика, да се спреме за другу фабрику и да се спреме за комплетан циклус производње који ће овде трајати у будућности, деценијама. Оно што је наш циљ јесте да нова група младих људи која 24. фебруара, њих 100, иде поново у Кину на обуку, буду суштински бригадири и носиоци производње у овој фабрици и да сваки обреновчанин који данас нема посао, без обзира које је струке, без обзира да ли је мушко или женско, буде у овом погону запослен и да на тај начин развијамо заједно нашу општину – рекао је председник општине Обреновац, Мирослав Чучковић.
 
meita22017
 
Још увек није дефинисан датум почетка рада ове фабрике , али дани нас деле од тренутка када ће почети пробна производња. Пре годину дана на овом месту није било ничега, само ливада, а данас смо имали  прилику да видимо  импозантан комплекс који се простире на 40 000 м², као и машине које су стигле и које су фиксиране на својим местима и најмодерније роботе који представљају четврту индустријску револуцију.
 
meita32017
 
 То је оно о чему се прича у Давосу, то је оно о чему прича наш премијер који заједно са другим државницима покушава да направи од ове планете место у ком ће се продуктивност повећати, у ком ће се као што је овде, за најмодерније аутомобиле производити турбо пуњачи и сви остали неопходни делови и оно што смо обећали пре годину дана са овог места то је да ће се у Обреновцу, у Баричу, у нашој Србији правити делови за  BMW, AUDI, FORD , DAIMLER  и све остале светске брендове. Мислим да је то велики успех свих грађана Обреновца и ја овим путем, баш са овог места, са својим тимом, желим да им честитам Дан државности – рекао је Чучковић
 
{youtube}srvuNK5nlj0{/youtube}