logo-obr

logo-obrИ у 2017. години наставља се пројекат ,,Година предузетништва”. Предузетници широм Србије могу добити велике повољности кроз овај програм уз квалитетне идеје и потребну документацију. Реч је о подстицајним мерама за развој предузетништва која је донела Влада Републике Србије док је Министарство Привреде расписало јавни позив.

Члан Већа Градске општине Обреновац Предраг Јовановић рекао је да се ове године ради о средствима у износу 3 милиона динара и да је тај новац намењен за подстицај и развој привреде и предузетништва.
 
– Намена средстава је промењена, људи који се баве привредом или производњом и желе да прошире своје капацитете могу да аплицирају за средстава за проширење простора као и да ће бити дозвољена куповина средстава за транспорт. Возила морају бити старости до пет година. Новитет је и набавка софтвера и других средстава. Олакшица ове године је да двојно књиговодство више није услов. Такође овај износ средстава није коначан за ову годину. У завиности од броја пријављених људи средства ће се квартално одобравати. Овај програм даје наду да ће привреда поново да оживи у Србији. Рок за пријаву на јавни позив важи до краја 2017. године – најавио је Јовановић.
 
Овим јавним позивом предузетници се ослобађају враћања 25% од износа који добију преко пројекта. Минимум средстава који предузетници могу тражити је 350 хиљада динара а максимум 7 милиона. Рок за кредит износи 7 година и једна година за предузетнике је грејс период. Камата износи од 1,5 до 3%.
Више информација можете добити овде 
 
{youtube}TtdXaUOGfqA{/youtube}