srce2017
srce2017Градска општина Обреновац на самом почетку 2017. године по седми пут организовала је манифестацију „Обреновац-град отвореног срца”. По угледу на традиционалну београдску акцију „Улица отвореног срца”, 1. јануара, од 12.00 до 15.00 часова, на Тргу др Зорана Ђинђића у Обреновцу, деци Обреновца Нову годину су пожелели музичари, песници, плесачи, кловнови…
 
 У склопу програма одржане су позоришне представе, концерти хорских група, наступи свих КУД-ова са територије општине Обреновац као и наступи балетских група. 
 
Члан Већа Градске општине Обреновац Зоран Ћорломановић рекао је да је идеја ове године била да се на нов начин организује програм са што већим бројем учесника и креативним и културним радионицама. Ћорломановић је истакао задовољство пошто је велики број суграђана посетио манифестацију и свим обреновчанима пожелео успешну 2017. годину. 
 
Ове године  додељене су награде најуспешнијим учесницима ликовног и литерарног конкурса. У другом делу програма представила су се и деца која су у протеклој школској години постигла изузетне резултате у различитим областима – спорт, уметност, наука. 
 
На витражима у парку били су постављени радови учесника ликовног и литерарног конкурса. Свој штанд имали су и штићеници Дневног боравка за децу и омладину ометену у развоју као и ,,Удружења наглувих”, Спортско – културног центра, шаховског клуба и други.
 
Основна идеја ове манифестације је промоција културе духа, тела, здравог живљења и хуманости.
 
{youtube}58MP5pr04n0{/youtube}