oprema1g

oprema1gФакултет за примењени менаџмент, економију и финансије – МЕФ донирао је средњим школама у Обреновцу опрему која ће осавременити наставу. Опрема која је добијена овом приликом представља донацију нових 6 LED табли и један телевизор. У Гимназији у Обреновцу извршена је данас додела нове опреме и овом приликом представници школа захвалили су се МЕФ-у на овој значајној донацији.

Директор Гимназије у Обреновцу Ивица Протић изјавио је да ће телевизор који је добијен на поклон бити искоришћен и за оквире наставе као и да ће имати информативни карактер пошто ће на њему бити приказане све значајне информације за школу. Он је додао да је овај поклон тек први корак у сарадњи са факултетом МЕФ и најавио заједничке активности у наредном периоду.

Заменик председника Градске општине Обреновац Миодраг Митровић рекао је да општина већ дуже време ради на томе како би на што ефикаснији начин повеже средње школе у Обреновцу са факултетима.

– Веома је значајно да ти факултети имају програме везане за информационе науке у својим студијским програмима. Велика је потреба за тим сектором, не само због нове фабрике у Баричу, већ и због целе привреде која без информационих технологија данас не може да ради. У акционом плану младих за Обреновац налази се овакав вид сарадњи како би унапредили ову област – најавио је Митровић.

oprema2g

Ана Јефтић испред МЕФ факултета рекла је да је велико задовољство обезбедити оваква средства младим људима у Обреновцу и осврнула се активности које су актуелне на факултету МЕФ.
 
Поред Гимназије, нова средства добиле су и Пољопривредно-хемијска школа као и Техничка школа у Обреновцу.