masina1vdv

masina1vdvЈавно комунално предузеће ,,Водовод и канализација” добило је данас нову грађевинску машину. Ова машина служиће за све потребе које ове предузеће има у својим надлежностима.

Директор ЈКП ,,Водовод и канализација” Бранко Матић нагласио је да су претходне две комбиноване машине које су имали биле веома старе и да је на њима утрошено више од 10 000 радних сати. Он је истакао да су уз помоћ Градске општине Обреновац одвојена средства и да је купљена нова комбинована машина која ће додатно значити у раду овог предузећа пошто је велики број дневних и месечних интервенција које имају на водоводној и канализационој мрежи.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да поред привредног инвестиционог циклуса који је потребан како би се обезбедила нова радна места и ако суштински није изворна делатност општине Обреновац, да су нови ауто-пут и нова фабрика у Баричу активности којима је општина била посвећена максимално. 

masina2vdv

– Крајем 2016. године и у 2017. години враћамо се великом инвестиционом циклусу наше изворне делатности а то је комунална делатност, кроз набавку комплетне механизације у свим јавним предузећима. Почели смо са возилима у Јавном комуналном предузећу Обреновац и настављамо са машинама у ЈКП Водовод и канализација и у наредном периоду извршићемо набавку за ЈКП Топловод и за предузеће за изградњу како би смо били оперативни пре свега у изградњи улица, асфалтирању и свему ономе што треба да буде наш фокус активности. У буџету за 2017. годину ставићемо огромна средства односно неколико милиона еура као инвестициони замајац за наше комуналне машине у ова 4 предузећа. Тиме ћемо добити нове смећаре, нове чистилице и усисиваче у граду, за нове грађевинске машине које ће Топловоду бити заступљене за оперативни рад без потребе ангажовања приватних фирми и да на тај начин наш комунални систем буде најјачи и најбољи у Београду – најавио је Чучковић.