20161116 111638 Small

20161116 111638 SmallТренутно се изводе радови на реконструкцији клизишта и санације деонице пута Конатице – Дражевац. Радове изводи Јавно предузеће ,,Путеви Србије”.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић нагласио је да се грађевинска сезона наставља и ако је крај новембра.

– Ми ћемо се бавити санацијом ових неколико клизишта који су били у завршној фази на реконструкцији пута Степојевац – Дражевац – Мислођин – Обреновац. Маричић поток и клизиште на потезу између Конатица и Дражевца су били велики проблем што се тиче безбедности саобраћаја и суштинкси су били велики проблем и за људе који одржавају путеве. Подземне воде су подривале овај пут и правиле проблеме локалном становништву и овде ће бити трајно урађено и каналисање мреже подземних вода испод пута. Такође ће са адекватном техничком опремом бити организовани и канали поред пута. На првој деоници применићемо чувену методу из Аустрије коју смо преписали од њихових путарских предузећа и тиме ћемо имати могућност да карбонска мрежа држи асфалт што је дуже могуће и без обзира на временске прилике. На овај начин Обреновац ће бити премрежен правим, лепим, модерним саобраћајницама као што су у свим осталим европским градовима – најавио је Чучковић.

20161116 134202 Small

На другом крају општине Обреновац у месној заједницама Љубинић асфалтира се кружни пут. 

Помоћник председника Градске општине Обреновац Радован Манојловић рекао је да се овим акцијама наставља активност уређења некатегорисаних путева.

– Док траје грађевинска сезона и док нам време то дозволи нећемо прекидати радове на терену. Обећали смо 100 нових улица и нећемо стати док не завршимо тај посао – каао је Манојловић.

Наредних дана биће асфалитиране улице у Трстеници, Грабовцу и Скели.

{youtube}BdyeQJ92dnw{/youtube}