20161102 131001 Medium

20161102 131001 MediumУ току је реконструкција пута који спаја Конатице и Пољане. Радови се изводе уз помоћ Јавног предузећа Београд пут. У сарадњи савета месних заједница са Градском општином Обреновац захваљујући овим радовима ова деоница ће бити функционалнија за саобраћај. 

 
Марко Бабић одборник Скупштине Градске општине Обреновац из Конатица истакао је значај ових радова пошто велики број возила свакодневно прође овим путем и нагласио да се радови у овом делу општине нису изводили више од 10 година.
 
Председник Скупштине Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић осврнуо се овом приликом и на догађај који ће ове недеље бити од великог значаја за општину Обреновац. Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић потписаће у суботу у Естонији уговор око изградње новог моста и деонице Коридора 11 која је значајна за Обреновац. Потписивању уговора присуствоваће и представници Владе Републике Србије и кинески инвеститори.
 
20161102 131352 Medium
 
– Једнако као што смо посвећени великим ствари које ће променити комплетан изглед Обреновца посветимо се и мањим стварима попут ове деонице. Такође решавамо проблем у Маричић потоку, вишедеценијски проблем ће бити саниран и радови ће почети у току следеће недеље. У склопу реконструкције тог дела клизишта урадићемо нови мост. Ми смо у сарадњи са Дирекцијом за путеве Града Београда извршили привремено санирање улице у Бачевачкој улици како би обебедили алтернативу за аутобусе који ће саобраћати туда док се радови изводе. Настављамо даље са реализацијом пројеката које смо почели ове године. Београд Пут и Дирекција само за крпљење рупа без реконструкција и санација уложила 25 милиона динара у ову активност. 1000 тона асфалта новог на нашим саобраћајницама – најавио је Вранешевић.
 
Следеће активности везане за реконструкцију путева и крпљење рупа биће у месним заједницама Барич и Мала Моштаница.