prva

prvaПредставници Градске општине Обреновац за викенд су организовали заједничку вожњу са суграђанима у виду промоције нове бициклистичко пешачке стазе. Нова стаза је дужине 1800м и простире од Дудова до Забрежја. 

 
Члан Већа Градске општине Обреновац др Обрад Исаиловић рекао је да првенствено здравље суграћана треба да представља приоритет.
 
– Уколико не живимо здрав живот не значи нам онда ни посао. Сваки метар односно сваки километар ове стазе значи прегршт здравља. Жеља нам да је једног дана испред нове фабрике ,,Меи Та” у којој ће бити запослено 2500 радника видимо више стотина бицикала и тако ћемо сачувати и животну средину и лично здравље  – казао је Исаиловић.
 
Члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станојевић изјавио је да велико задовољство видети велики број младих људи који свакодневно користе нову стазу. 
 
druga
 
Директор Јавног предузећа за изградњу Милан Марошанин најавио је да ће то предузеће у 2017. години наставити изградњу бициклистичке стазе.
 
– У плану је да урадимо нових 3000 метара, урадићемо прво 1000м до Савске улице на Забрежју а затим продужетак стазе од канала на Забранском путу па све до краја Забрана. Тренутно располажемо са 5800 метара бицилистичко пешачке стазе. 
 
У плану за наредну годину је израда  пројектне документације за стазу која ће водити дуж долме преко Забрежја све до Забрана