20160915 134803

20160915 134803Градски менаџер Горан Весић, председник Скупштине града Никола Никодијевић и директор „Путева Србије” Зоран Дробњак свечано су данас отворили последњу деоницу пута од Вранића према Дражевцу у дужини од четири километра. Догађају су присуствовали члан Градског већа Драгомир Петронијевић и градски секретар за саобраћај Душан Рафаиловић.

Весић је истакао да је данас завршен посао који је трајао годину дана и у оквиру кога је урађено укупно 13 километара пута од Вранића до Дражевца, преко Мислођина и Конатица до Ибарске магистрале. Вредност радова последње деонице, како је прецизирао, износила је 35 милиона динара, док је њена укупна вредност 130 милиона динара.

– Пут је био у веома лошем стању који није достојан људи у 21. веку. Морамо да обезбедимо нормалне услове за живот свима, без обзира на то да ли неко живи на Теразијама или у Вранићу, а то су пре свега канализација, вода, јавни превоз и пут. Овде нису решени сви проблеми, али ко год се овим путем возио до пре годину дана могао је да се увери колико је он срамотно изгледао – нагласио је градски менаџер, захваливши председницима општина Обреновац и Барајево, као и представницима „Путева Србије” у реализацији овог пројекта.

Он је најавио да ће наредне године у асфалтирање путева у општини Обреновац бити уложено око 60 милиона, а у општини Барајево око 30 милиона динара.

Никола Никодијевић је додао да за садашњу градску власт не постоје грађани првог и другог приоритета, подсетивши да је у том месту пре две године завршен водовод, док се овим путем спаја Обреновац са магистралом. Он је подсетио да је Скупштина града усвојила план да свака кућа у престоници до 2025. године добије прикључак за канализацију и да ће тај велики пројекат бити приоритет за садашњу градску власт.

20160915 135014

Драгомир Петронијевић је навео да је град у насељима Шљивице и Браће Југовић већ уложио око 120 милиона динара у изградњу канализационе мреже и поновио да ће се и у наредном периоду улагати равномерно у све делове Београда. Он је подсетио да је у Обреновцу започета изградња фабрике „Меита”, чија је вредност 60 милиона евра и којом ће се обезбедити 1.400 нових радних места.

Зоран Дробњак најавио је даља улагања у општине Обреновац и Барајево и подсетио да су „Путеви Србије” у последње три године само у Београду урадили 97 километара пута у које је уложено више од 750 милиона динара. Он је истакао добру сарадњу са Градом Београдом и најавио почетак изградње звучне изолације ауто-пута кроз главни град која ће почети од болнице „Бежанијска коса”.

Догађају су присуствовали и председник општине Барајево Слободан Адамовић, директор „ЕПС Дистрибуција” Милорад Грчић, заменик општине Барајево Милорад Јанковић и председник МЗ Дражевац Саша Вићентијевић.

Извор: Беоинфо

{youtube}-gxEobejvwk{/youtube}