На Градском тргу у Обреновцу одржан је јавни час на знаковном језику. У оквиру програма Наша рука наша реч”, који спроводи Београдски центар за особе са инвалидитетом, уз јавни час се изводе и радионице. Циљ програма је да се што више грађана информише и научи знаковни језик.

Анђелка Каљевић, дефектолог, изјавила је да су учесници данашањег јавног часа грађани Обреновца, они коју су похађали радионице, као и ученици одељења другог разреда из Основне школе Јефимија”. 
 
Члан Већа градске општине Обреновац Обрад Исаиловић отворио је јавни час. Горан Шеховић, координатор пројекта, рекао је да ће активности на пројекту трајати наредних 6 месеци. 
 
У наставку програма у холу Градске општине Обреновац постављен је нови индукциони систем за амплификацију говора који помаже лицима са оштећеним слухом да директно у слушни апарат примају информације на шалтерима општине, јер је претходни систем уништен у мајским поплавама 2014. године. Индукциона петља представља појачивач звука за особе које имају слушне апарате и проблеме са слухом, како би лакше и боље разумели службенике и тиме олакшали комуникацију. Индукциона петља је обавеза у свим земљама Европске Уније. Након јавног часа у просторијама Градске општине Обреновац одржано је стручно предавање на ову тему. 
 
На територији општине Обреновац према подацима удружења Глувих и наглувих Обреновац” живи око 200 људи са оштећењем слуха.
 
{youtube}b9BydplHdKM{/youtube}