На игралишту Прве обреновачке основне школе данас је постављен саобраћајни полигон за обуку ђака првака. Циљ пројекта је безбедно учешће најмлађих у саобраћају.

Председник Скупштине градске општине Обреновац Мирко Вранешевић рекао је да са почетком школске године Комисија за безбедност у саобраћају креће са активностима за најмлађе.
 
– Данас крећемо са пројектима, стићи ћемо до сваког детета и свако дете ће добити свој примерак најновијег издања „Пажљивка”. Ово је само један пример како уз креативан приступ стручни људи прилазе деци и кроз игру и забаву им омогућавају да стекну прва знања о безбедном понашању у саобраћају. Такође, испред свих школа ради се обележавање свих пешачких прелаза уз помоћ Секретаријата за саобраћај, како би они били јасно видљиви и како би возачи били опрезнији у саобраћају. Данас се на полигону едукује око 100 малишана, а у наредном периоду ће тај број бити већи, јер ће пројектом бити обухваћене све школе на територији општине Обреновац. Едукација у 10 лекција које живот значе” значи да ученици имају брошуре и у папирном облику и на ЦД-у, помоћу којих ће вежбати лекције са својим родитељима и учитељима. Више од 1000 деце ће учествовати у пројекту повећања безбедности деце у саобраћају – рекао је Вранешевић. 
 
 
Директорка Прве обреновачке основне школе Милена Ергарац рекла је да је пракса да родитељи ученике од другог разреда пуштају саме у школу.

– Данашња едукација је веома значајна, јер се први пут на овом полигону сами сусрећу са свим ситуацијама које им се могу десити у саобраћају – додала је Милена Ергарац. 

{youtube}cXsbxYhQBPk{/youtube}