Untitled 2

Untitled 2Француска компанија HUOT”, која се бави производњом система за водоводну мрежу, донирала је цркви у Стублинама шахту водомерног кућишта. На тај начин учињен је један од кључних корака ка прикључењу овог објекта на водоводну мрежу.  

Представници компаније HUOT” реклу су да се ради о најмодернијој опреми која знатно олакшава прикључак на воду. 
 
Црквена општина Стублине захвалила се француској компанији за донацију, Месној заједници Стублине, Градској општини Обреновац и Јавном комуналном предузећу Водовод и канализација”. На простору цркве биће постављена и јавна чесма, како би грађани могли да користе градску воду.
 
Савет месне заједнице Стублине прати све активности на прикључењу цркве на водоводну мрежу.
 
– Сви услови су створени и у наредним данима црква ће добити воду. Апелујем и на грађане да се пријављују за прикључење воде – рекао је Петар Петровић, председник Савета месне заједнице Стублине.
 
Након школе „Живојин Перић” у наредном периоду на простору ове месне заједнице на воду ће бити прикључене и остале јавне установе.
 
Директор Јавног комуналног предузећа Водовод и канализација” Бранко Матић рекао је да ће ускоро бити прикључен и Дом здравља Стублине.
 
– Ми смо смањили цену прикључка и омогућили да се грађани прикључе и на 12 месечних рата. Грађани ће прикључак плаћати уз месечни рачун за потрошену воду. Очекујемо од свих грађана да поднесу захтев и да се прикључе – рекао је Матић.
 
Ширење водоводне мреже био је захтев мештана. Народни посланик Ђорђе Комленски казао је да је испуњено оно што је обећано грађанима Стублина и рекао да ће се наредне активности односити на израду секундарне мреже како би и други делови Стублина могли да се прикључе на водоводну мрежу. 
 
– Очекујем да се примарна мрежа продужи, да крене ка Пироману и Трстеници како би комплетирали мрежу снабдевања – додао је Комленски.
 
{youtube}6ifwXlYZ8LU{/youtube}