IMG 20160821 125205

IMG 20160821 125205На неколико терена на стадиону Фудбалског клуба „Будућност“ из Звечке протеклих дана фудбал је играло близу хиљаду дечака.  И ове године окупили су се на Међународном турниру „Нове наде“ који се одржава већ пет година захваљујући руководству Школе фудбала „Будућност“ из Звечке.

Живојин Кузмановић, руководилац школе фудбала, рекао је да је за четири дана на турниру учествовало 70 екипа.

– Победио је фудбал, победила су деца и ово је био празник фудбала. Следеће године очекујемо још већи број екипа и бољу организацију – додао је Живојин Кузмaновић.

Турнир је отворио репрезентативац Србије Никола Максимовић, који је учесницима пожелео пуно среће и истакао да му је велико задовољство што може да види велики број фудбалера који воле фудбал.

IMG 20160821 125207

Председник Фудбалског савеза Обреновац Иван Лазаревић казао је да је овај турнир представља изузетан догађаај за фудбал у Обреновцу.

– Данас је Школа фудбала „Будућност“ из Звечке организовала турнир и ја бих се у име Фудбалског савеза захвалио свим гостима који су данас дошли у Обреновац  и учествовали на овом турниру. Фудбалски савез Обреновац наставиће да подржава организацију оваквих турнира и ми смо данас донирали фудбалске лопте и мреже за ову школу фудбала – казао је Иван Лазаревић.

IMG 20160821 125200

Мирослав Чучковић, председник општине Обреновац, подсетио је да је пројекат „Еко динар“ допринео да се велики број деце из Обреновца бави спортом.

– Иза нас је златна ноћ за колективне спортове на Олимпијским играма. Јако је важно да и фудбал вратимо на те стазе. То једино могу да ураде велики љубитељи фудбала у свим месним заједницама у Обреновцу. Општина ће увек подржавати, и кроз спортску инфраструктуру и кроз „Еко динар“, промоцију спорта и здравих стилова живота. Оно што су фудбалски клубови некада добијали на годишњем нивоу у финансијском смислу, сада добијају месечно – рекао је Чучковић.

Помоћ у организацији турнира пружила је и Месна заједница Звечка.

– Ово је за нашу месну заједницу велики спортски догађај и окупљање оволиког броја деце је права манифестација. Овде нема победника, сва деца су победници на овом труниру – додао је Петар Лалић, председник Савета МЗ Звечка.

{youtube}XqMUvo0OWVo{/youtube}