20160819 103528
20160819 103528У склопу редовног одржавања некатегорисаних путева Јавно предузеће за изградњу Обреновца насуло је путеве у Грабовцу, у Рашића и Ђурића крају.
 
Горан Ћирић из Јавног предузећа за изградњу Обреновца рекао је да се радови изводе на насипању пута који повезује Грабовац и Звечку, односно Ђурића крај и Манџурију. 
 Мештанин Драган Ђурић казао је да су до сада тај пут насипали сами мештани, а да ће нови радови олакшати живот свих становника тог краја Грабовца и Звечке. 
 
Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић најавио је изградњу нових силоса за складиштење житарица.
 
– С обзиром на изванредан род пшенице у претходном периоду, као и још бољи род кукуруза у наредном периоду за јесењу жетву, желим из села Грабовца да пошаљемо три јасне поруке. Приликом посете Вишеграду разговарали смо о пласману робе свих обреновачких пољопривредника на простор источне Републике Српске. С обзиром да су они у дефициту што се тиче те робе, јако је важно да нико не уцењује обреновачке пољопривреднике што се тиче цене. И да они могу на својим складишним капацитетима да дочекају бољу цену у неком будућем периоду. Обновићемо наш пројекат од пре две године, директно беспроватно плаћање половине средстава за изградњу силоса на територији општине Обреновац. Програм ће бити актуелан на пролеће. Наша идеја је да поставимо четири складишна капацитета, и то у Стублинама, Грабовцу, трећи за Ушће ,Скелу и Ратаре, и четврти у селима Конатице, Дражевац, Баљевац и Мислођин. Наш циљ је изградњом инфраструктуре и прилазних атарских путева обезбедимо на свим њивама могућност успешне жетве. Да принос искористимо на најбољи могући начин, како би породични буџети свих обреновачких пољопривредника били на максималном нивоу – најавио је Мирослав Чучковић.
 
Председник општине је обишао и радове на изградњи фискултурне сале у Основној школи уГрабовцу. 
 
{youtube}0KFMXXPvkeiw{/youtube}