20160804 114258

20160804 114258Бициклистичко-пешачка стаза која спаја излетничку шуму Забран, преко насеља Дудови, са Забрежјем у наредном периоду биће проширена. У плану је да се уради 16 км стазе, а према речима речима директора Јавног предузећа за изградњу Обреновца Милана Марошанина, ове године урађени су радови у дужини од 100 метара. 

– Радови који су започети прошле године настављају се овим активностима. У овој години нашим суграђанима ћемо омогућити безбедну вожњу дуж целе улице Аце Симовића и планирамо да у наредном периоду наставимо радове на Забранском путу. Ово је стаза која ће бити примерена за све рекреативце и за добро здравље наших Обреновчана. Вредност инвестиције је 9 милиона динара, ширина стазе 3 метра, од тога 1,5 метар пешачког дела – додао је Марошанин.

Члан Већа градске општине Обреновац Милош Станојевић изјавио је да су само четири дана од иницијативе грађана Забрежја настављени радови на стази ка Забрану. 

– Велика захвалност Јавном предузећу за изградњу што су послушали наш апел. Велику пажњу посвећујемо младима и рекреативцима који воле да возе бицикл и овим ћемо им пружити услове за безбедну вожњу – рекао је Станојевић.

Радови су започети пре два дана и у наредном периоду биће урађено нових 16 километара бициклистичко-пешачке стазе.

{youtube}HQFANloP49s{/youtube}