20160804 090234

20160804 090234У Немањиној улици почели су радови на реконструкцији канализационе мреже. Директор Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација” Бранко Матић посетио је радове и том приликом изјавио да је проблем у Немањиној улици присутан више година.

– Ова улица је једна од најоптерећенијих у граду и то је један од разлога што имамо проблеме са канализацијом у овом делу града. Конкретан посао се изводи на две шахте у дужини од 40 метара. У овом делу улице канализација је на 6 метара дубине, пречника Ф300. Новац смо обезбедили екстерно, радови ће износити 11 милиона динара, а ради се фекална и кишна канализација – додао је Матић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да су неквалитетни радови осамдесетих година утицали на то да данас постоји проблем у Немањиној улици.

– Очигледно је да је проблем у комплетној траси од почетка Купинца до касарне, а њена комплетна реконструкција износи неколико годишњих буџета општине Обреновца. То је разлог што не можемо да реконструишемо комплетну улицу, већ ћемо радити сегмент по сегмент. Код старог гробља комплетна вома је испуштена и извађена тек пре пар дана и она је спречавала доток фекалних вода из правца Гаја и враћала се у Авалску улицу. Сви узроци плављења тих предела, попут насеља Вирага, били су у Немањиној улици и због тога морамо урадити ове радове. Новац смо добили од републике и трудићемо се да цело лето искористимо за реконструкције топловодне, канализационе мреже и изградњу нове, попут водовода у Стублинама, канализације у Шљивицама и насељу Браће Југовића. На тај начин имаћемо комплетан фекални слив под контролом и у складу са бројем становника које има Обреновац – најавио је Чучковић.

Радови ће се изводити око 30 дана и у том периоду већи део Немањине улице биће затворен за саобраћај. Саобраћај ће бити усмерен на улицу Проте Матеје Ненадовића, улицом Цара Душана у правцу ка ТЕНТ-у.

{youtube}LmO1ed0T6-g{/youtube}