20160608 113137

20160608 113137На огледном имању Пољопривредно-хемијске школе у Грабовцу отворена је нова ветеринарска амбуланта, прва таквог типа у Обреновцу. Директор Пољопривредно-хемијске школе Драгољуб Златановић рекао је да се на овом огледном имању представљају све секције које постоје у школи и приказује рад ученика.

– Захваљујући компанији PricewaterhouseCoopers и њиховом директору за Србију Emmanuelu Koeing-у, добили смо две стипендије за два ученика и новац за изградњу амбуланте коју данас свечано отворамо. Овде ће се изводити практична настава током које ће ученици моћи да стекну стучно искуство и вештине које су им потребне. Опремљена је најсавременијом опремом, а ми се сваке године трудимо да опрему подигнемо на виши ниво – изјавио је Златановић.

Директор компаније која је донирала изградњу ове амбуланте изјавио је да се компанија залаже да се друштво у Србији развија на најбољи начин и да се решавају главни проблеми.

20160608 105530

– У свакој земљи у којој радимо жеља нам је да помажемо школама. Веома је битно помоћи школама у развоју, поготово оним које се баве пољопривредом, јер је то једна од главних светских грана производње. Такође, пољопривреда у Србији у последње време има огроман значај. Наше вредности се у томе поклапају, а оне су како да заједно побољшамо едукацију и како да инвестирамо у добре пројекте. Видимо овде најновију опрему, опрему која може много да користи ученицима који су спремни да уче. Ово је један од првих корака како да изградимо добру сарадњу са овом школом – рекао је Emmanuelu Koeing. 

Члан Већа задужен за пољопривреду Александар Богићевић позвао је све ученике завршних разреда основних школа да размисле о уписивању Пољопривредно-хемијске школе, јер у тој школи могу да стекну практично знање и искуство за даљи рад. Он је такође додао да је нова амбуланта веома добро опремљена.

Ученици ове школе су данас имали прилику да представе секције које постоје у Пољопривредно-хемијској школи.