vesic

vesicГрадски менаџер Горан Весић, председник општине Обреновац Мирослав Чучковић и председник Скупштине општине Обреновац Мирко Вранешевић пустили су данас у саобраћај реконструисану деоницу пута Дражевац–Мислођин у општини Обреновац.

Весић је истакао да је проширење и асфалтирање обухватило деоницу од шест километара државног пута који се прикључује на Ибарску магистралу.

– Коначно су грађани овог дела Обреновца добили прави излаз на Ибарску магистралу и пут какав заслужују – истакао је Весић и додао да су радови, чија је вредност око 66 милиона динара, завршени месец дана пре рока.

Он је указао да су на овом пројекту заједно радили Република Србија, Град Београд и општина Обреновац и додао да ће такав модел сарадње бити настављен и у будућности. Како је најавио, град ће у наредном периоду покушати да заједно са републиком пронађе решење за реконструкцију пута Вранић–Дражевац. 

– Тиме ћемо покрити и део општине Барајево и деоницу пута којом иде градски превоз који је сада у очајном стању – рекао је Весић.

Он је истакао да је за ову годину предвиђено да Град Београд уложи око 113 милиона динара у општину Обреновац, од чега ће око 60 милиона бити уложено само у путеве.

– Поред тога, само у изградњу фекалне канализације у обреновачким насељима Браће Југовић и Шљивице биће уложено укупно 120 милиона динара, како би фекална канализација у насељу Шљивице била стављена у функцију. Такође, током ове године је урађена црпна станица у Тимочкој улици и то ће омогућити да се на њу прикључи фекална канализација из насеља Шљивице – указао је градски менаџер. 

vesic 1

Он је подсетио да Обреновац сваким даном постаје боље место за живот. 

– Доказ за то су и овакви пројекти, а посебно они капитални, попут фабрике „Меи Та” у којој ће се запослити 1400 радника – казао је Весић, захваливши челницима општине Обреновац на сарадњи.

Мирко Вранешевић, председник Скупштине ГО Обреновац, је истакао је да је обновљена саобраћајница од великог значаја, јер повезује шест месних заједница са Обреновцем и у исто време остварује везу Обреновца са Ибарском магистралом и општином Лазаревац. Он је подсетио да је ова деоница пута изграђена пре више од четири деценије и да од тада ништа у њу није улагано и додао да је ово доказ да приградске општине имају исти третман као и централне, што је и било обећање нове градске власти.

– Ми смо прошле године издвојили средства и урадили реконструкцију 3.5 километра пута до Дражевца и Конатица и даље ка Степојевцу. Наш задатак сада је да повећамо безбедност у саобраћају. Пут је нов, возачи ће возити брже, на 100 метара одавде је основна школа у Дражевцу, тако да ћемо у сарадњи са локалном полицијском станицом појачати контролу на овој деоници – додао је Вранешевић. 

Догађају је присуствовао и председник Савета месне заједнице Дражевац Саша Вићентијевић, који је пресекао свечану врпцу, као и бројни грађани околних насеља.

Извор: Беоинфо

{youtube}2x-93O-09Tc{/youtube}