VUL 1269

VUL 1269Радови на реконструкцији 6 километара деонице пута Мислођин-Дражевац се настављају. Радове су данас обишли представници Градске општине Обреновац и чланови савета месних заједница. 

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да радови напредују боље него што је планирано.
 
– Захваљујући ангажовању извођача радова радови на овој деоници пута биће завршени двадесет дана пре плана. Радови су се изводили и викендом, без обзира на временске прилике. Паралелно са овим радовима изводили су се радови на мосту у Маричића потоку. Извађен је сав материјал који се ту обрушио и повећана је проточност потока, који више неће правити проблеме током зиме. Тренутно се раде испитивања на клизишту од Пужа ка Мислођину и то ће бити последња деоница која ће бити санирана на овом простору. Данас имамо завршен пут од Степојевца до Мислођина и имамо завршену деоницу од Бањана до Грабовца и то је велики успех општине. У 2016. години биће урађено сто нових путева. Са члановима савета месних заједница одржаћемо састанак како би знали који су приоритети у којој месној заједници. План је да у сваком селу дође асфалт до сваке куће, да се поставе сијалице, цевни пропусти, уреде канали и обале уз путеве. Ове активности финансираћемо из општинског буџета. А круну тих радова представља долазак председника Народне Републике Кине и дефинисање уговора за аутопут Београд-Обреновац. И управо на ову саобраћајницу ће се ослонити аутоупут. Трудићеммо се да Обреновац буде највеће градилиште у Београду. Крећемо са изградњом фискултурне сале у Грабовцу, канализације у Шљивицама, односимо највећи отров са простора Базне хемије, чиме стварамо услов за отварање нових фабрика поред МЕИ ТЕ – казао је Чучковић.
 
VUL 1287 
Радован Манојловић, помоћник председника Градске општине Обреновац, рекао је да се радови настављају до краја године.
 
– У Звечкој крећу радови у 14. и 15. улици. Тамо су станари тих улица успели да реше имовинско-правне односе и створили су се услови за извођење радова. У Уровцима ће улица Врачарска бити урађена, а и у свим осталим месним заједницама ће се наставити радови на асфалтирању – рекао је Манојловић.
 
{youtube}crgS0Swa2g4{/youtube}