Поводом сарадње Градске општине Обреновац и Фондације „Ана и Владе Дивац”, чији је циљ да се повећа учешће младих у процесима локалног развоја кроз доделу бесповратних новчаних средстава пројектима које сами покрећу и воде млади, 16. маја су, у просторијама Канцеларије за младе, одржани интервјуи са 25 кандидата за чланове одбора  Дивац омладинског фонда”. 

Након интервјуа изабрано је десет младих лидера који ће управљати „Дивац омладинским фондом ” у општини Обреновац, од којих су два стара члана из прошлогодишњег одбора.
Њихова улога биће, да на основу дефинисаних приоритета и потреба младих, управљају програмом „Дивац омладинских фондова” који укључује и одлучивање о финансирању и подршци формалних и неформалних група младих у Обреновцу.

Пројекат „Дивац омладински фондови” Фондација „Ана и Владе Дивац” почела је да реализује у јуну 2013. године. Градска општина Обреновац ће у фонд уложити 600.000 динара, док ће фондација обезбедити остатак средстава, па ће укупан буџет за локалне иницијативе које ће се реализовати у овој години у Обреновцу бити више од милион динара.

Изабрани кандидати проћи ће, о трошку фондације, тренинг за управљање програмом у Зрењанину, а након тога их чека промоција конкурса за омладинске иницијативе, подршка око пријава, одабир иницијатива које ће бити подржане и праћење реализације.

Изабрани чланови одбора „Дивац омладинског фонда”:

1. Маја Сотоница
2. Зорана Степић
3. Ивана Милошевић
4. Филип Радовановић
5. Ивана Топаловић
6. Дејан Јевтовић
7. Бојан Симић
8. Јована Чучуковић
9. Маја Савић
10. Лука Марошанин