VUL 2182 Small

VUL 2182 SmallУ Спортско-културном центру Обреновац” данас су потписани уговори са 175 власника чије ће куће бити реновиране донацијом Европске Уније. Донација подразумева радове и материјал, а према речима председника Градске општине Обреновац Мирослава Чучковића реновира се или ће се реновирати скоро 850 домова.

– Настављамо са свим програмима, пре свега обнове индивидуалних кућа. Данашњих 175 уговора значи сигурност за свих 175 породица. У наесељима Дудови, Рвати и Забрежје радови су увелико у току, сада прелазимо на Бело Поље и Шљивице, део око насеља Сунце, Шабачки пут и део Уроваца. Нама је велико задовољство што ћемо моћи тим породицама да вратимо стари сјај у домове. Када будемо завршили овај део процеса, а он подразумева око 1000 домаћинстава, тада ћемо све остале урадити из општинског буџета. Почетком године обезбедили смо средства за те намене. На овај начин пружамо могућност да се рехабилитују куће свих оних породица које нису имале средстава да то саме ураде, а све то уз строгу контролу оних који су били бахати и који су новац потрошили на другу страну – казао је Чучковић.
 
VUL 2178 Small
 
Тијана Лабан из организације АСБ рекла је да Европска Унија реновира скоро 850 кућа.
 
– АСБ, ХЕЛП и ДРЦ обнављају 837 објеката и за то је опредељено 4,5 милиона евра. Обнављамо, поред индивидуалних објеката, и објекте колективног становања са 12 станова. Те радове изводи ХЕЛП. Поред тога, помажемо пољопривреди и малим и микро предузећима. Уговори са корисницима те помоћи су потписани, а некима су и донације испоручене. Прва фаза је почела у јануару, сада се наставља, а радови почињу од следеће недеље – казала је Лабан.
 
{youtube}JsuO1PZpG1Y{/youtube}