VUL 2247 Small

VUL 2247 SmallЛоши временски услови нису омели раднике ЈКП „Топловод” да обављају своје редовне активности. У делу града код Техничке школе дошло је до квара на топловодној мрежи и екипе су одмах изашле на терен и започеле санацију квара.

Директор ЈКП „Топловод” Борис Ивковић рекао је да је поред санације започета и реконструкција дела вода који топлотном енергијом снабдева домаћинства и установе у овом делу Обреновца. 

– Једна од већих хаварија на топлотној подстаници број 2 која је у овом делу угрожавала снабдевеност становништа. Брзом реакцијом радника у најтежим условима грејање је већ успостављено. Уједно косритимо прилику и за реконструкцију овог дела мреже, тако да ћемо за дуже време омогућити поузданије грејање у овом делу града – казао је Ивковић. 

Екипе ЈКП „Топловод” паралелно раде и на изградњи подстанице број 53 у Потића воћу, захваљујући којој ће 47 домаћинстава добити грејање. Реч је о подстаници снаге 800 киловата. Ови радови обухватају ископавање 1400 метара канала и постављање 2800 метара цеви.

VUL 2252 Small

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да ће за следећу грејњу сезону овај део града бити спреман за грејење. 

– Хоћу да се потпише уговор са сваком кућом како би грађани видели, да иако су избори завршени, да је ово реално. Следећи ће бити Филиповића крај, када се види колика ће јачина енергије бити овде. Исти темпо хоћу да се одржи и у ширењу мреже где су урађене подстанице Стара Тамнава, Бело Поље, Забрежје, а све у складу са техничким могућностима – казао је Чучковић. 

{youtube}WDk6l85Y4Ek{/youtube}