logo-obr

Комисија за сарадњу са невладиним организацијама и омладином, на седници одржаној 15.04.2016. године, на основу члана 17. Правилника о начину финансирања пројеката удружења средствима буџета градске општине Обреновац VIII-01 број 020-4/39 од 29.05.2015. године, по спроведеном конкурсу расписаном 16.03.2016. године, утврђује

ИЗВЕШТАЈ О СПРОВЕДЕНОМ ЈАВНОМ КОНКУРСУ ЗА УЧЕШЋЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ОБРЕНОВАЦ У ФИНАНСИРАЊУ АКТИВНОСТИ ЦРКАВА И ВЕРСКИХ ЗАЈЕДНИЦА СРЕДСТВИМА ИЗ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ОБРЕНОВАЦ ЗА 2016. ГОДИНУ

I

           На јавни конкурс расписан Одлуком председника градске општине VIII – 01 бр. 020-4/18 од 16.03.2016. године за финансирање активности цркава и верских заједница средствима буџета градске општине Обреновац за 2016. годину, који је био отворен од 16.03.2016. до 31.03.2016. године, стигло је 6 пријава цркава и верских заједница:

  1. Црквена општина Обреновац . Оцењено је да је приложена документација комплетна. Тражени износ средстава од градске општине Обреновац је 499.660,00 динара.
  2. Црквена општина Скела. Оцењено је да је приложена документација комплетна. Тражени износ средстава од градске општине Обреновац је 399.627,00 динара.
  3. Црквена општина Љубинић – за изградњу цркве у Ушћу. Оцењено је да је приложена документација комплетна. Тражени износ средстава од градске општине Обреновац је 500.000,00 динара.
  4. Црквена општина Мала Моштаница. Оцењено је да је приложена документација комплетна. Тражени износ средстава од градске општине Обреновац је 202.167,00 динара.
  5. Црква Покрова Пресвете Богородице у Баричу. Оцењено је да је приложена документација комплетна. Тражени износ средстава од градске општине Обреновац је 149.660,00 динара.
  6.  Црквена општина Стублине. Оцењено је да је приложена документација комплетна. Тражени износ средстава од градске општине Обреновац је 300.000,00 динара.

II 

          Од укупно 6 пријава на конкурсу, Комисија је на основу увида у предложене буџете пројекта и релевантност трошкова, предложила да се 3 пријаве одбију из разлога ограничених средстава у буџету градске општине по овом конкурсу:

  1. Пријава Црквене општине Обреновац.
  2. Пријава Црквене општине Мала Моштаница.
  3. Пријава  Црквене општине Стублине.

III 

ПРЕДЛОГ КОНАЧНЕ РАНГ ЛИСТЕ И ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ИЗБОРУ ЦРКАВА И ВЕРСКИХ ЗАЈЕДНИЦА КОЈЕ ЋЕ СЕ ФИНАНСИРАТИ  ИЗ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ОБРЕНОВАЦ У 2016. ГОДИНИ, СА ИЗНОСОМ СРЕДСТАВА 

        Предлог Комисије је да се расположива средства из буџета опредељена за расподелу по конкурсу за 2016. годину одобре у траженом или умањеном износу, у зависности од спецификације – врсте трошкова и оцене њихове реалности.

       На основу пристиглих пријава на јавни конкурс, а како није било жалби на предлог ранг листе, утврђује се следећи предлог коначне ранг листе:

  1. Црквеној општини Љубинић – за изградњу цркве у Ушћу, предлог је да се определе тражена средства у укупном износу од 500.000,00 динара.
  2. Црквеној општини Скела, предлог је да се определе тражена средства у укупном износу од 399.627,00 динара.
  3. Цркви Покрова Пресвете Богородице у Баричу, предлог је да се тражена средства умање за 49.660,00 динара и да се овој цркви определе средства у укупном износу од 100.000,00 динара.

IV

           Извештај ће се доставити Већу градске општине Обреновац на усвајање и утврђивање коначне ранг листе и предлога Одлуке за доделу средстава.
           Одлуку о избору цркава и верских заједница које ће се финансирати из буџета градске општине Обреновац на основу коначне ранг листе уз прибављено мишљење Већа градске општине Обреновац донеће председник градске општине.

            Решење о додели средстава на основу Одлуке о избору пројеката донеће председник градске општине.
          Одлуку је потребно доставити учесницима јавног конкурса и објавити на исти начин на који је објављен јавни конкурс.

          На основу Одлуке из другог става ове тачке председник градске општине закључиће уговоре о финансирању активности цркава и верских заједница средствима буџета градске општине у 2016. години у року од 15 дана од дана доношења Одлуке. 

         Сви подносиоци пројекта којима буду опредељена средства из буџета Градске општине Обреновац, по овом конкурсу, су дужни да на обрасцима који ће бити приложени уз Уговор, достављају наративне и финансијске месечне извештаје (у року од 7 дана по истеку месеца ) и завршни извештај (након реализације пројекта, најкасније у року од 15 дана).

V 

            Предлог коначне ранг листе о избору цркава и верских заједница које ће се финансирати из буџета градске општине Обреновац у 2016. години по спроведеном јавном конкурсу расписаном Одлуком председника градске општине VIII – 01 бр. 020-4/18 од 16.03.2016. године, за финансирање активности цркава и верских заједница објавити на огласној табли градске општине Обреновац и на званичној интернет презентацији градске општине Обреновац.

Извештај о спроведеном Јавном конкурсу за учешће ГО Обреновац у финансирању активности цркава и верских заједница средствима из буџета ГО Обреновац за 2016. годину можете погледати овде
Одлуку о избору по Јавном конкурсу за учешће ГО Обреновац у финансирању активности цркава и верских заједница средствима из буџета ГО Обреновац за 2016. годину можете погледати овде
Одлуку о одбијању пријава на конкурс за финансирање активности цркава и верских заједница средствима из буџета ГО Обреновац за 2016. годину можете погледати овде
Закључак о усвајању извештаја Комисије за сарадњу са невладиним организацијама можете погледати овде