VUL 9322

VUL 9322Екуменска хуманитарна организација ЕХО, у сарадњи са мађарском хуманитарном организацијом ХИА, помогла је обнову преко двадесет кућа на територији Градске општине Обреновац које су страдале током поплаве 2014. године. 

Члан Већа градске општине Обреновац Драгослав Мршевић захвалио се донаторима.

– И након две године људи добре воље помажу нашим суграђанима и обнављају куће које људи нису могли и имали средстава да поправе сами. Захваљујемо се Екуменској хуманитарној организацији која је од јуна 2014. године присутна у Обреновцу. Ова организација је помогла обнову преко 200 домаћинстава и имали су још много других донација у Обреновцу. Такође, у насељу Шљивице гради двадесет и једну стамбену јединицу. Посебну захвалност дугујемо огранку Екуменске хуманитарне организације у Мађарској која је успела да у Обреновцу реконструише и обнови 22 куће – казао је Мршевић.
 
VUL 9333
 Анико Леваи, амбасадорка добре воље, рекла је да је најлепши део посла када се обновљене куће предају породицама.
 
– Најлепше је када некоме омогућите да у будућности води нормалан живот. Ми имамо много искуства у оваквим ситуацијама и нас не може ништа изненадити – казала је Леваи.
 
Догађају је присуствовао и амбасадор Републике Мађарске у Србији господин Атила Пинтер који је нагласио да су односи Србије и Мађарске на најбољем могућем нивоу и да Србија увек може да очекује помоћ Мађарске.
 
{youtube}oWQGjzJd7ZE{/youtube}