biciklisti

biciklistiПреко 60 обреновачких основаца такмичило се у суботу, 16. априла, у познавању саобраћаја на такмичењу под називом „Шта знаш о саобраћају”. Из сваке основне школе такмичило се по осам ученика у две узрасне категорије.

Драгослав Мршевић, члан Већа гадске општине Обреновац, истакао је значај овог такмичења.

– Захвалио бих се Првој обреновачкој основној школи на сјајној организацији такмичења. Поред Комисије за безбедност у саорбаћају наше општине учешће је узела и Канцеларија за младе чији су волонтери помогли да све протекне у најбољем реду. Такмичари су показали изузетно знање из области познавања саораћаја. Прво је био предвиђен тест познавања саобраћаја, а онда полигон на ком су возили бициклу и показали колико су спретни у вожњи тог превозног средства. За победнике смо спремили одличне награде и Градска општина Обреновац је била покровитељ манифестације. Највећа награда је та што се безбедност у саобраћају као тема опет ставља у први план, јер је безбедност у саобраћају наше деце апсолутно нешто што мора бити најаважнија ствар за све нас – казао је Мршевић.
 
Он је подсетио да је Градска општина Обреновац купила полигно који је преносив и који је тренутно инсталиран у Првој обреновачкој основној школи. Полигон служи да се предшколци и ученици нижих разреда у безбедним, али реалним, условима науче свим правилима како се безбедно понашати и кретати у саобраћају на путу од школе до куће и назад.
 
Награде за најбоље такмичаре биле су бицикле, ролери и лопте, а првопласирани у свакој категорији пласирали су се на регинално такмичење које ће се одржати у Београду 1. маја 2016. године. 
 
Резултате такмичења можете погледати овде
 
{youtube}YMToIT8PQpQ{/youtube}