balote novo
balote novoУ оквиру акције „Пролећног уређења Обреновца” терен за балоте у насељу „Сава” добиће нови изглед.
 
Председник Балотачког клуба „Обреновац” Милан Шаин рекао је да је балоте једина рекреација за његову генерацију и прилика за дружење.
 
– Ми смо из Далмације ову игру пренели овде. Видим да нам се све више младих придружује и то ме јако радује. Такође, и рођени Обреновчани су заволели ову игру, било да гледају или да играју. Турнире организујемо на терену у „Сава” насељу и не ради се ту само о спортском надметању. Неретко направимо роштиљ, неко донесе далматински пршут и одлично се дружимо. Желим да се захвалим представницима наше општине који су нам изашли у сусрет и који ће у оквиру ове пролећне акције уредити терен и простор око терена. Нама то неизмерно значи и у име целог клуба и свих становника „Сава” насеља још једном им се захваљујем – казао је Шаин. 
 
Мирослав Чучковић, председинк Градске општине Обреновац, рекао је да живот чине мале ствари. 
 
– Људима који су избегли из Крајине и којиј махом чине становништво у насељу „Сава” ово представља мали осећај припадности нашој заједници, али и сећање на крај у ком су одрасли, играли се и дружили на овај начин. Ми ћемо у најкраћем року завршити модерно и ново игралиште. Разговарали смо са њима како би тај терен требало да изгледа и он ће бити у складу са њиховим потребама. Акција „Пролећног уређења Обреновца” у насељима „Сава” и „Ројковац” је у пуном капацитету заживела. Сви предлози који су стигли, а односе се на постављање клупа са наслоном, столова и мобилијара ће бити реализовани. Још једном се захваљујем свим грађанима који су упутили предлоге и обећавам да ћемо то урадити у најкраћем могућем року – казао је Чучковић.
 
Поред терена за балоте у насељу „Сава” биће уређена и дечја игралишта и клупе у насељу „Ројковац”. Председник општине најавио је да ће се дечја игралишта и клупе обновити и у насељима „Дудови”, „Тополице” и „Сунце”. 
 
{youtube}xEE07AM_lEI{/youtube}