VUL 7607

VUL 7607Истурено одељење Основне школе „Јован Јовановић Змај” у Звечкој добиће нову фискултурну салу, неколико нових учионица и кабинета, док ће се постојећа зграда школе у потпуности реновирати. 

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да од 1982. године, када је ова школа изграђена, нису обављани већи радови.

– Сада улазимо у завршну фазу почетка изградње нове школе и фискултурне сале. 18. марта се завршава тендер и добијамо извођача радова за овај објекат. Захваљујем се свима који су учествовали у добијању средстава за изградњу. Било је потребно урадити адекватну грађевинску дозволу, по новом Закону о планирању и изградњи. Наш циљ је да Звечка постане једно од најуређенијих насеља у Обреновцу и да сви становници Звечке имају адекватне услове да школују своју децу. Цео пројекат изградње је вредан 1.200.000 евра, а ми ћемо поред тога изградити и фискултурну салу у Грабовцу. При крају смо са добијањем грађевинске дозволе и за тај објекат ћемо имати ускоро расписан тендер. После Прве обреновачке основне школе која је скоро добила нову фискултурну салу настављамо да развијамо нашу стратегију помоћи образовању. Она је на тренутак била прекинута поплавом и обновом, али настављамо силовито ка остварењу наше стратегије, а то је прављење великих инфраструктурних објеката за образовање. Овај објекат у Звечкој би требало да буде готов до краја године и надам се да ће се настава у другом полугодишту следеће године одвијати у новим просторијама – казао је Чучковић. 

01 skola Zvecka03

Вера Ђорђевић, директорка ОШ „Јован Јовановић Змај”, подсетила је да идеја о фискултурној сали постоји већ шест година.
 
– Пре шест година почели смо са радовима на овом пројекту. Сад већ можемо да кажемо и да смо сигурни да ће у априлу кренути радови на изградњи фискултурне сале у школи. Сала ће се наслањати на школу, а ми ћемо поред простора за обављање наставе физичког васпитања добити и четири нове учионице, неколико кабинета и канцеларија. Ову школу тренутно похађа 270 ученика у осам разреда. Међутим, доста деце из Звечке иде и у матичну школу, а ми се надамо да ће се са изградњом сале и реконструкцијом школе тај број у истуреном одељењу повећати – казала је Ђорђевић.
 
01 skola Zvecka04
Чланица Већа градске општине Обреновац Олга Миросављевић рекла је да цео пројекат изградње фискултурне сале и реконструкције школе финансира Европска инвестициона банка.
 
– Након изградње и реконструкције ова школа ће имати преко 2500 квадратних метара, што ће умногоме растеретити матичну школу, а и услови ће бити бољи него у било којој основној школи у Обреновцу – додала је Миросављевић.
 
{youtube}1Ey4UoCH5NY{/youtube}