sajam obrazoanja

sajam obrazoanjaЈуче је у Соколском дому одржан Сајам образовања који је окупио осам школа, три обреновачке и пет из Београда, Владимираца и Шапца. 

Милина Миловановић, педагог у Основној школи „Посавски партизани”, рекла је да у свакој школи у оквиру наставног плана постоји професионална оријентација.
 
– Сајам образовања је само један сегмент у оквиру реализације програма професионалне оријентације. Четврти пут организујемо овакав вид сајма и сваке године смо све бољи са већом понудом школа. Иако су они ученици осмог разреда, ово је велика прекретница у њиховом животу. Многа деца не знају шта ће да упишу. У свакодневном разговору са децом приметили смо да се 50 одсто деце није одлучило и нема представу шта жели да упише, а ми на овај начин желимо да им олакшамо избор. Овде у непосредном контакту са својим вршњацима, који су само годину или две старији, могу сазнати много о потенцијалним школама и себи олакшати избор – казала је Миловановић.
 
Чланица Већа градске општине Обреновац Олга Миросављевић похвалила је организацију сајма.
 
– Организатори су се потрудили да све протекне у најбољем реду. Ученици средњих школа на сајму своја знања примењују и показују их основцима. Сајам се одржава четири године и сваке године је све бројнији и што се тиче посетилаца и средњих школа које се представљају нашим основцима. Ове године има укупно осам средњих школа, а ја се надам да ће их у наредним годинама бити много више – рекла је Миросављевић.
 
{youtube}KnqVDDrvLag{/youtube}