logo-obr

Председник градске општине Обреновац, дана 01.03.2016. године, на предлог Комисије за безбедност у саобраћају на територији градске општине Обреновац, на основу члана 38. Закона о удружењима („Службени гласник РС”, број 51/09), Уредбe Владе РС о средствима за подстицање програма или недостајућег дела средстава за финансирање програма од јавног интереса које реализују удружења („Службени гласник РС”, брoj 8/12 и 94/13)

и на основу Правилника о начину финансирања пројеката удружења средствима буџета градске општине Обреновац VIII-01 број 020-4/39 од 29.05.2015. године, уз прибављену сагласност Већа градске општине Обреновац од дана 29.02.2016. године, упућује

ПОЗИВ
за подношење пријава

ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА УДРУЖЕЊА КОЈИ СУ УСМЕРЕНИ КА УНАПРЕЂЕЊУ БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА НА ПУТЕВИМА НА ПОДРУЧЈУ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ОБРЕНОВАЦ, А У СКЛАДУ СА ЗАКОНОМ О БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА И ПРОГРАМОМ КОРИШЋЕЊА СРЕДСТАВА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ УНАПРЕЂЕЊА БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА НА ПУТЕВИМА НА ПОДРУЧЈУ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ОБРЕНОВАЦ ЗА 2016. ГОДИНУ

1. Позивају се сви заинтересовани да поднесу пријаву за доделу средстава за финансирање пројеката удружења који су усмерени ка унапређењу безбедности саобраћаја на путевима на подручју градске општине Обреновац.

У обзир ће се узети пројекти који доприносе реализацији следећих циљева из области безбедности саобраћаја:
– Унапређење саобраћајног васпитања и образовања на територији градске општине Обреновац
– Превентивно – промотивне активности из области безбедности у саобраћају на територији градске општине Обреновац.

2. Подносиоци пријаве морају да буду удружења регистрована у Агенцији за привредне регистре са седиштем на територији града Београда у сагласности са Законом о удружењима („Службени гласник РС”, број 51/09) и која, сагласно одредбама свог оснивачког акта и статута, остварују циљеве у области саобраћаја, док партнери у пројекту могу бити сва правна лица.

3. Подносиоци пријаве достављају следећу документацију:
– пријавни формулар у електронској и штампаној верзији – потписан и оверен печатом удружења са предлогом буџета пројекта који је саставни део пријавног формулара (у штампаној верзији – потписан и оверен печатом удружења);
– фотокопију Статута удружења;
– потписане и печатиране протоколе о сарадњи са свим партнерима на пројекту (уколико постоје);
– позитивне референце (уколико их има, на пример: писма препоруке и писма подршке).

4. Висина обезбеђених финансијских средстава за подршку пројектима удружења је 1.500.000,00 РСД.
Максималан износ за финансирање или суфинансирање пројекта удружења је 1.500.000,00 РСД.
Подносиоци пријаве могу поднети највише једну пријаву.
За оцену свих пристиглих предлога пројеката биће задужена Комисија за безбедност у саобраћају на територији градске општине Обреновац.

5. Комисија ће извршити проверу испуњености услова за учешће на конкурсу, обавиће стручни преглед и вредновати предложене пројекте, у складу са условима и критеријумима конкурса.

6. Комисија ће листу рангирања пријављених пројеката утврдити у прописаном року, који не може бити дужи од 15 дана од дана истека рока за подношење пријава.

7. Пријаве се морају доставити у запечаћеној коверти и то:

– посредством курира или личном доставом на адресу: Градска општина Обреновац, Комисија за безбедност у саобраћају на територији  градске општине Обреновац, улица Вука Караџића 74, Обреновац. Подносиоци пријаве ће добити доказ о пријему;
– препорученом поштом на адресу: Градска општина Обреновац, Комисија за безбедност у саобраћају на територији  градске општине Обреновац, улица Вука Караџића 74, Обреновац.

Коверат мора да садржи назнаку:
На предњој страни:
ГРАДСКА ОПШТИНА Обреновац
Комисија за безбедност у саобраћају на територији  градске општине Обреновац
адреса: Вука Караџића 74
НЕ ОТВАРАТИ

На задњој страни:
Назив и адреса подносиоца пријаве.

Коверат треба да садржи пријавни формулар (један оригинал и једну фотокопију) са пратећом документацијом.

Пријаве послате на други начин (нпр. факсом или и-мејлом) или достављене на друге адресе, неће се разматрати.
Свака пријава која доспе након крајњег рока, без обзира на начин достављања, неће се разматрати и неотворена коверта биће враћена подносиоцу пријаве.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати. Није могуће накнадно употпунити документа која недостају.

8. Рок за подношење пријава на јавни конкурс је 15 дана од дана објављивања конкурса.

9. По завршетку Јавног конкурса и обраде пријава Комисија ће у року од 15 дана од завршетка Јавног конкурса утврдити предлог листе предложених пројеката.

На листу из става 1. ове тачке учесници Јавног конкурса имају право приговора у року од 3 дана од дана њеног објављивања.

Одлуку о приговору Комисија доноси у року од 15 дана од дана његовог пријема и иста је коначна.

По истеку рока за приговор, односно по окончању поступка по приговорима Комисија ће израдити Извештај о спроведеном јавном конкурсу који садржи све поднете пријаве, предлог коначне листе предложених пројеката и предлог Одлуке о избору пројеката који ће се финансирати из буџета градске општине Обреновац.

Извештај се доставља Већу градске општине Обреновац на усвајање и утврђивање коначне  листе и предлога Одлуке за доделу средстава.

Одлуку о избору пројеката који се финансирају из буџета градске општине Обреновац на основу коначне листе уз прибављено мишљење Већа градске општине Обреновац доноси председник градске општине.

На основу Одлуке о избору пројеката председник градске општине Обреновац закључује уговор о финансирању пројеката средствиама из буџета градске општине Обреновац и доноси решење о додели средстава.

Сви кандидати се могу информисати о резултатима конкурса на огласној табли градске општине Обреновац и на званичној интернет презентацији градске општине Обреновац.

Јавни конкурс објавиће се на званичној интернет презентацији градске општине, на огласној табли градске општине и у локалним медијима.

Конкурсна документација се може преузети са сајта градске општине

Текст позива можете погледати овде
Упутство о условима за подношење пријава и критеријумима за доделу средстава можете преузети овде.  

Пријавни формулар можете преузети овде.