VUL 7401

VUL 7401Градска општина Обреновац донела је одлуку о одобравању једнократне интервентне помоћи за 2016. годину бившим радницима холдинг предузећа „Прва искра” у реструктурирању Барич, предузећа „Посавина” а.д. у стечају из Обреновца и ДП „Бора Марковић” у стечају из Обреновца, чије је место пребивалишта у Обреновцу. 

Тим поводом подељено је преко двеста ваучера у вредности од по 20.000 динара који се могу употребити за умањење рачуна комуналних услуга предузећа чији је оснивач општина Обреновац – ЈКП „Обреновац”, ЈКП „Водовод и канализација” и ЈКП „Топловод”.

Ваучере су уручили чланови Већа градске општине Обреновац Драгослав Мршевић и Ненад Бјелица.

Драгослав Мршевић је подсетио да је ово пети пут како се радницима додељују ваучери.  

– До сада је кроз овај програм прошло 1300 људи, а данас делимо преко двеста ваучера који ће бити искоришћени за комуналне услуге. Један део од ових 1300 радника су били незапослена лица, а данас смо завршили са пензионерима тих предузећа. Ради се јединственом пројекту у Србији и Градска општина Обреновац и сви ми заједно смо схватили да је неопходно помоћи једном великом броју људи који је доживео тежак егзодус почетком двехиљадитих година, када су наша три највећа предузећа доживела тешку судбину. Мислим да је наша обавеза да се залажемо и боримо за све те људе. Још већа обавеза је да данас не дозволимо да се понове евентуално такве епизоде и спречимо сличне догађаје које би могле да уследе у ПРОТЕНТ-у, А.Д. Драган Марковић”, Ласти” и још неким предузећима која су угрожена. Многи људи су превише достојанствени да траже помоћ, а ми морамо наћи начин да пронађемо појединце и групе којима је таква помоћ неопходна, јер не бих волео да Обреновац буде препознат по томе да је неко у 21. веку умро од глади – казао је Мршевић.

VUL 7457

Ненад Бјелица је подсетио како се ваучери за комуналне услуге користе.

– Нема потребе да људи који су добили ваучере одлазе у наша комунална предузећа. Њима ће на мартовским рачунима већ бити означено умањење, а онима који су имали дуговања иста ће бити умањена. Корисници све три комуналне услуге, а ту подразумевам грејање, водовод и канализацију и одношење смећа ће добити по шет хиљада динара за воду и одношење смећа, а осам хиљада динара за грејање. Корисници две услуге ће износ од два дела делити на обе те услуге по 10 хиљада динара, а они који имају само једну услугу свих двадесет хиљада ће бити утрошено на ту једну услугу. Као члан комисије која је донела ову одлуку о помоћи радницима ових предузећа морам да кажем да све обавезе које држава има према радницима ових предузећа остају. Одговорност државе апсолутно остаје. Ми смо дали пример како једна локална власт мора и треба да се нађе људима у невољи. Овом приликом честитам свима који су добили ваучер и свим колегама који су радили на овом послу, јер сматрам да смо урадили велику ствар за наше суграђане – рекао је Бјелица.

{youtube}uzqqcKJ-_RE{/youtube}