VUL 7475

VUL 7475Организација ХЕЛП почела је у Обреновцу реконструкцију индивидуалних објеката оштећених за време поплаве 2014. године. Први радови се изводе на стамбеној згради у Четвртој улици, коју је ова организација пре једну деценију изградила за избегла и расељена лица.

Радове је данас обишао председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић, који је том приликом рекао да је ХЕЛП одлучио да крене са радовима од ове зграде.

– Организација ХЕЛП ће поправити неколико стотина кућа у Обреновцу. За тридесет радних дана станари у ХЕЛП-овој згради ће се вратити у своје домове. Радови се изводе на подовима, зидовима, електро и водоводним инсталацијама, столарији, као и на уређењу кухиња и купатила. За нас је јако значајно да се у другој фази уреди околина и цела улица, с обзиром да смо покренули велику акцију пролећног уређења. Уређење комплекса у ком се налази ова зграда, као и зграда коју финансира Фондација Дејан Станковић” је приоритет наше општине. Примили смо и захтев становника из ове улице да се уреди околина око ових зграда. Да се изврши озелењавање, да се уклоне старе бараке и ми ћемо тај посао обавити како би овај простор постао један одо лепших у овом делу града – казао је Чучковић.
 
VUL 7531 
Андреј Терзић, координатор организције ХЕЛП, рекао је да ова организација, поред тога што обнавља индивидуалне објекте, помаже и привреди.
 
– Реконструишемо око 200 кућа  у Обреновцу и изградићемо шест монтажних кућа. Те куће које изградимо биће опремљене и намештајем и белом техником. Као додатак имамо други део пројекта, а то је помоћ малим и средњим предузећима. У згради коју је ХЕЛП изградио  биће реконструисано 12 станова и заједничке просторије – казао је Терзић.
 
Вељко Милић, један од станара ХЕЛП-ове зграде, истакао је да је тежак период коначно иза њих.
 
– Желим да се захвалим Градској општини Обреновац и рганизацији ХЕЛП јер ће нам средити станове. Тежак период је сада иза нас и за месец дана бићемо у својим домовима. Претходне скоро две године свако се довијао како је могао, живели смо приватно, код рођака или како се ко снашао, а сада ћемо коначно бити свој на своме – додао је Милић. 
 
{youtube}_39bLHUZBGs{/youtube}