cucko sajt skraceno

cucko sajt skracenoПоводом писања дневног листа Курир” о Конкурсу за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања за 2016. годину, председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је дао следеће саопштење.

– Јавни позив спроведен је у складу са Законом о јавном информисању и медијима, као и Правилником о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања, и као такав је потпуно транспарентан и јаван.

Градска општина је образовала Комисију за оцењивање пројеката у области јавног информисања која је доставила предлог пројеката уз образложење, то јест, разлоге због којих се поједини пројекти предлажу за суфинансирање, то јест, не предлажу за суфинансирање. На основу тог предлога донето је Решење о расподели средстава. Чланови комисије су реномирани новинари Нино Брајовић, представник Удружења новинара Србије и Синиша Јовановић, представник Асоцијације електронских медија Војводине, као и Олга Миросављевић, представник Градске општине Обреновац.

Напомињем да Градска општина Обреновац не издваја новац за администрирање општинске интернет презентације, као и вођење профила и страница Градске општине Обреновац на друштвеним мрежама, већ да то искључиво раде запослени у ГО Обреновац. С обзиром на све наведено, сматрам да су наводи Курира” крајње злонамерни и нетачни – казао је Чучковић.