autobuska 620x0

autobuska 620x0Поскупљења аутобуског превоза на релацији Обреновац – Београд, упркос недавном предлогу Ласте”, ипак неће бити. 

– Цене карата у приградском превозу одређује Град Београд, односно Дирекција за јавни превоз. И Дирекција нема у плану да се током ове године било какве цене карата мењају, односно да се повећавају – изјавио је Горан Весић, градски менаџер.

– Уосталом, недавно смо смањили цене карата у јавном приградском превозу, скоро за 40 одсто, управо зато што су биле неправедно високе – додао је Весић. 

Невоље Обреновчана са превозом, нередовним поласцима и великим гужвама почеле су у октобру прошле године, након појефтињења. Због једнаке цене карте експрес поласци су постали пребукирани, а на редовној линији возе полупразни аутобуси. СП Ласта” је предложила да се ценовник коригује и направи разлика у цени превоза који је комфорнији и бржи.

Међутим, овај предлог су челници града, уз одобравање првих људи општине Обреновац, без много размишљања одбили, па ће сада Обреновчани морати сами да се распореде” на редовној и експрес линији 860 за Београд уколико желе да спрече гужву и искакање” аутобуса из реда вожње.

Решење би могао да донесе тендер за превознике на приградским линијама, који ће по речима градског менаџера пред превознике поставити другачије захтеве и услове у односу на садашње. А на њему ће учествовати и Сп Ласта”.

– Тендером ћемо дефинисати друге услове под којима ће превозници радити и како ће линије изгледати. То је прилика да се исправе одређене линије, односно да се, где има потребе, продуже – додао је Весић.

Весићева порука за Ласту” је да се више бави наплатом карата и рационализацијом у свом пословању и да ће ту моћи да нађе додатни новац, а не у поскупљењу карата. 

На подручју општине Обреновац Ласта” реализује дневно 548 полазака. Од тога половина је на релацији Обреновац – Београд. Према регистрованим редовима вожње које израђује и доставља Дирекција за јавни превоз, на редовној линији 860 има 135 полазака, а на експресу 860Е – 120.

Извор: www.novosti.rs