VUL 9620

VUL 962037 обреновачких пољопривредника отпутовало је синоћ на Сајам пољопривреде у Верону. Осим пољопривредника, у Верону су отишла и два ученика и један професор Пољопривредно-хемијске школе у Обреновцу. 

Александар Богићевић, члан Већа градске општине Обреновац, рекао је да пољопивреднике очекује испуњен програм у Верони.
 
– Пут траје пет дана, од којих су два дана сајма.Сајам је широког спектра и обухвата све гране пољопривреде, као и механизацију. Наши пољопривредници ће моћи да погледају како се у Европи гаје житарице, стока, како се бави повртарством или пчеларством. Пољопривредници ће обићи једно домаћинство које је слично нашим домаћинствима и имаће прилику да виде које методе се тамо користе. Ово је четврти пут да се иде на сајам и критеријум за избор је овога пута био да одлазе пољопривредници који до сада нису имали прилике да посете сајам у Берлину, Лајпцигу и Паризу, а таквих је 33. Што се тиче ранијих искустава, она су позитивна и наши пољопривредници су доста тога применили у својој производњи – казао је Богићевић.
 
VUL 9616 
Милан Лукић из Уроваца је казао да први пут иде на пољопривредни сајам у иностранство.
 
– Посећивао сам такве манифестације у земљи. Бавим се ратарством и сточарством и мислим да ће ми овај пут омогућити да подигнем своју производњу на виши ниво – рекао је Лукић. 
 
{youtube}sNoQdJSuL2o{/youtube}