VUL 6090

VUL 6090Шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Давенпорт и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишли су данас градилиште зграде са 32 стана у Обреновцу, коју са 780.000 евра финансира ЕУ у оквиру пројекта социјалних станова.

– Ово је још један део наше плодотворне сарадње са општином Обреновац и без пуне подршке од стране општине и наших партнера, УНОПС-а, не би дошло до ових конкретних резултата – рекао је Давенпорт и навео да је за санирање последица катастрофалних поплава ЕУ за Обреновац издвојила скоро 10 милиона евра, за школе, привреднике и за обнову приватних кућа.

– ЕУ је издвојила 780.000 евра за изградњу овог објекта, а за мене је то прилика да видим својим очима како иду радови. У питању је социјално становање за грађане Обреновца и предвиђено да овде буду станови за 32 породице. Радови иду врло добро, упркос временским условима и завршиће се на време, крајем маја или почетком јуна – рекао је Давенпорт.

VUL 6118

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић захвалио се Давенпорту, с обзиром на то, како је рекао, да смо сви сведоци колико је велика мигрантска криза данас и колико су све ЕУ институције посвећене томе, а упркос тим великим финансијским издацима, ЕУ има подједнаку посвећеност обнови Обреновца.

– Ова зграда, донација ЕУ, директно ће спасити животе 32 породице које су живеле у општинским становима и становима Термоелектра”. Те породице у суштини нису имале власништво, као што га неће имати ни овде, али ће моћи да имају корисништво, а зграда ће бити у власништву града Београда – рекао је Чучковић.

Он је најавио да ће, захваљујући ЕУ, сутра почети реконструкција 1.000 домаћинстава и да је у питању пројекат ЕУ који помаже људима који су добили помоћ државе која није била довољна да се уклони сва настала штета на стамбеним објектима. 

VUL 6088

– Та помоћ је у просеку износила око 400.000 динара у Обреновцу, али нису могле све породице да обнове све што им је требало. Овде су у питању конкретни радови који ће се односити на оно што је најпотребније људима. Негде ће то бити завршетак кухиње, подова, негде купатила и прозора, црепа и тако даље и биће искључиво донација у радовима и тој акцији даћемо приоритет у 2016. години – истакао је Чучковић.

Он је навео и да се средствима ЕУ у селу Пољане гради потпуно нова основна школа, која је била срушена у поплавама маја 2014.

– Бићемо сведоци отварања и тог објекта у наредних неколико недеља. Та инвестиција вредна је 130.000 евра. У тој школи има 26 ђака и то су стварне европске вредности. Ако дате могућност некоме ко је далеко од центра Обреновца, Београда, да се квалитетно образује, то значи да ћемо ми као држава моћи да допринесемо свеукупном развоју ЕУ – рекао је Чучковић.

Извор: Танјуг 

{youtube}8oW902zRpXk{/youtube}