VUL 4971

VUL 4971Представници Градске општине Обреновац посетили су данас секцију Ловачког удружења Обреновац из Звечке. Повод за ову посету био је завршетак лова на предаторе, као и одлична сарадња између Ловачке секције, Савета месне заједнице Звечка и градске општине.

Члан Већа градске општине Обреновац Предраг Јовановић истакао је да ће општина увек помагати удружењима, не само ловачким.
 
– Градска општина Обреновац ће увек излазити у сусрет сходно својим могућностима свим удружењима. Конкретно у Звечкој и њиховој ловачкој секцији помогли смо да се направи надстрешница, а трудићемо се да се у будућности овакве и сличне акције наставе. Ми смо јако поносни на ову ловачку секцију јер они осим што воде рачуна о дивљачи, такође пазе и изловљавају предаторе што је био случај и данас – казао је Јовановић.
 
Члан управног одбора Ловачког удружења Обреновац Владимир Савић рекао је да је одстрел предатора редовна активност овог удружења.
 
– Повод за окупљање ловаца је био лов на предаторе. Ловачка секција Звечка одстрелила је једну лисицу. Ми се као удружење трудимо да у нашим ловиштима одржимо баланс између дивљачи и предатора. Такође, бавимо се и прихраном и узгојем дивљачи. Сва ова дешавања поклопила су се и са изградњом надстрешнице изнад наших просторија, чију је изградњу финансирала општина и Савет месне заједнице. Што се тиче активности оне ће се одвијати по редовнон плану лова и надамо се да ће и ова сезона бити успешна као и протекла која се управо завршила – казао је Савић.
Председник Савета месне заједнице Звечка Драган Исаиловић истакао је одличну сарадњу са ловачком секцијом из Звечке.
 
– Ми са нашим ловцима имамо заиста одличну сарадњу. Они користе део наших просторија. Сада смо им помогли да ураде надстрешницу и надамо се да ће се тако добра сарадња одвијати и у будућности. Јако је битно да поред изградње инфраструктуре и таквих активности водимо рачуна и о друштвеном животу, као и о заштити околине, што у суштини Ловачка секција Звечка и чини. Они воде рачуна о дивљачи на територији Звечке и узгајају дивљач, воде рачуна о броју предатора, лисица, куна и слично како не би становници Звечке били угрожени. Оно што нама као савету предстоји у будућности и на чему ћемо радити јесте изградња водоводне мреже у улици Живе Борјановића, изградња фискултурне сале у основној школи и планирано је да се уради пројекат за канализациону мрежу. Сви ови пројекти изводе се у сарадњи са Градском општином Обреновац, са којом имамо одличну сарадњу и хвала им на томе – казао је Исаиловић.
 
Састанку су присуствовали председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић и директор Канцеларије за друштвено одговорно пословање ЕПС-а Милорад Грчић.
 
{youtube}h_Xu7rrlP7I{/youtube}