VUL 8429

VUL 8429Данас су у згради Градске општине Обреновац уручене захвалнице за помоћ у отклањању последица од поплаве Мађарско малтешкој хуманитарној служби. Уручењу су присуствовали и чланови Удружења „Браћа Југовић”, чијем је насељу помогла ова служба која је прва упутила помоћ непосредно након поплаве.

Главни волонтер Мађарско малтешке хуманитарне службе Рудолф Хорват рекао је да Обреновац данас изгледа неупоредиво лепше него пре годину и по дана.
 
– Види се да људи у Обреновцу нису чекали да им све падне са неба, него су се латили посла и ово није Обреновац у ком смо били пре годину и по дана. Када смо дошли непосредно после поплаве, људи у насељу „Браћа Југовић” су нас примили на нестваран начин и увек ћемо то носити у својим срцима. Захвалио бих се и Градској општини Обреновац на овом признању. Данас смо у разговору са председником општине Обреновац Мирославом Чучковићем говорили о неким наредним пројектима и плановима, као и могућностима које ћемо искористи уколико нам се укаже прилика – казао је Хорват.
 
VUL 8406 
Јован Миливојевић, председник Удружења „Браћа Југовић” подсетио је како је дошло до сарадње.
 
– Чланови Мађарско малтешке хуманитарне организације су први ушли у наше насеље и том приликом нам пуно помогли. Омогућили су да сви добијемо сушаче, а након тога прва помоћ која је ушла у наше насеље је била од њих. То је била бела техника за све грађане нашег насеља. Желим да се захвалим и руководству Градске општине Обреновац које нам је у тешким временима много помогло – казао је Миливојевић.
 
Захвалнице Рудолфу Хорвату, Зузани Лајко и Адањи Ласлу уручио је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић.
 
{youtube}gEJGrDR7pws{/youtube}