VUL 5248

VUL 5248Делегације Фудбалског савеза Београда и Фудбалског савеза Обреновца, са представницима Градске општине Обреновац, обишле су данас просторије Фудбалског клуба „Раднички”. 

Председник Фудбалског савеза Обреновца Иван Лазаревић рекао је да је, што се тиче инфраструктуре, овај фудбалски клуб сада потпуно функционалан.
 
– Сви наши суграђани, а и цела држава, знају каква је слика послата током мајских поплава са терена клуба. Управо слика са овог места је обишла цео свет,а ми наког годину и нешто дана имамо потпуно ревитализовану инфраструктуру, нов главни терен, улажу се озбиљна средства у трибине, зграда и помоћни терен са вештачком травом су потпуно реконструисани. Фудбалски савез Обреновца није тренутно у могућности да помогне неким значајнијим средствима, али ћемо бити ту да помогнемо на све начине Фудбалски клуб „Раднички” – рекао је Лазаревић.  

VUL 5225

Мирослав Чучковић, председник општине Обреновац, подсетио је да је Фудбалски савез Београда својом донацијом омогућио да Фудбалски клуб „Раднички” добије нови главни терен.
 
– Захваљујемо се Фудбалском савезу Београда што је помогао ревитализацију нашег највећег клуба, а и осталих сеоских клубова, Свлачионице, управна зграда и терен изгледају респектабилно и биће на располагању свим селекцијама ФК „Раднички” у наредном периоду. Општина ће стајати чврсто уз Спортско друштво „Раднички” и покушати кроз програм „Екодинар” и ревитализацију Спортско-културног центра да створи услове за бављење спортом. Такође, нећемо се ни са мањом пажњом бавити уређењем овог комплекса, јер је ово велики потенцијал за Обреновац. Изградња мултифункционалног стадиона, који неће бити само за спортске намене, већ и за организацију догађаја, пословне и комерцијалне садржаје је наш задатак за будућност. Имамо велике планове, спремамо и буџет и надам се да ће улазак у Обреновац постати јака привредно-комерцијална зона у којој ће стадион бити главни објекат – казао је Чучковић.
 
Јован Шурбатовић из Фудбалског савеза Београда рекао је да су искоришћени фондови и наменска средства ФИФА и УЕФА.
 
– Санирали смо све терене и објекте, осим трибина на стадиону „Радничког”. Укупна средства која су уложена на територији Градске општине Обреновац су близу 250 хиљада евра. Оно што је куриозитет је да се од свих општина у Београду једино општина Обреновац активно укључила и помогла ревитализацију. Такође, Фудбалски клуб „Раднички” је сам успео да поправи помоћни терен и на тај начин заврши сезону и почне нову. Фудбалски савез је помогао да се наместе трибине, а након тога смо кренули у реконструкцију главног терене на ком је постављен најновији систем за заливање као на свим модерним европским стадионима. Уредили смо главну зграду у којој су урађене модерне свлачионице, смештај за играче и још доста тога. Наставићемо да помажемо фудбал у Обреновцу и надам се да ћемо у будућности успети да реализујемо још доста пројеката – закључио је Шурбатовић. 
 
{youtube}kA5gwwaesAY{/youtube}