VUL 5130

VUL 5130У улици Ђачког батаљона почели су радови на изградњи зграде за станаре који су смештени у згради старе општине, као и за станаре који су живели у баракама „Термоелектра”.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао је локацију и том приликом подсетио да је Обреновац велико градилиште.

– Оно што нас радује је да смо добили детаљну временску прогнозу за децембар која је повољна. Сезона неће престајати, јер је велики број објеката тренутно у изградњи. Ови објекти коштају више милиона евра. Ту мислим и на донацију Дејана Станковића, односно на зграду која се зида у 4. улици. Трудићемо се да не прекидамо радове док се објекти не заврше, укључујући СКЦ, Гимназију, као и овај објекат за 18 породица из старе општине и 14 из барака „Термоелектра”. На овај начин добијамо локацију у строгом центру која ће бити дата за изградњу објекта који ће украсити тај део града. Годинама већ чекамо прилику да тај простор уредимо и да објекат који је опасност по пролазнике, а и ругло у центру града, постане понос града. Захвљујемо се Европској Унији која је донатор зграде у Ђачког батаљона, као и извођачима радова који су врло пожртвовани. Оно што нас чека до краја децембра је почетак реконструкције 2000 кућа које су одабране по јавном позиву – казао је Чучковић.
 
VUL 5144
Иван Вујић, помоћник председника Градске општине Обреновац, говорио је о роковима на градилиштима широм Обреновца.
 
– На згради у улици Ђачког батаљона рок за завршетак радова је 25. мај следеће године и ове радове финансира Европска Унија. Рок за завршетак радова на школској згради у Пољанама је до краја јануара 2016. године и ове радове такође финансира Европска Унија. Фасада на згради Гимназије биће готова до 20. јануара 2016. године. Што се тиче зграде старе општине, намера нам је да када се зграда у Ђачког батаљона усели, тај објекат уклонимо и на том месту направимо адекватан објекат који ће бити понос Обреновца. Тај пројекат за изградњу зграде ради Јавно предузеће за изградњу Обреновца и он ће бити готов до краја године – рекао је Вујић.
 
Зграда у улици Ђачког батаљона ће имати 2500 квадратних метара, са стамбеним јединицама од 35 до 100 квадратних метара. Састојаће се из два улаза, спратности четири и пет спратова. Радове изводи предузеће Градинг д,о.о из Параћина. 
 
{youtube}HCQrsDxQNkg{/youtube}