VUL 6110

VUL 6110Одељење музичке школе Ватрослав Лисински” у Обреновцу добило је нове просторије за одвијање наставе. Уместо у бисокопу Палеж”, ове недеље настава је почела да се одвија у Соколском дому. Наставу су данас обишли представници Градске општине Обреновац.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да је општина поносна на пројекте који су намењени обреновачким малишанима.
 
– Мислим на пројекте потпуно бесплатног зимовања и летовања за све ученике нижих разреда и потпуно бесплатно бављења спортом. Поред тога посвећени смо стварању услова да наши највећи таленти успеју у својим областима. Имамо велики број уметника који широм Европе и света преносе лепо име Обреновца. Деца која су данас у музичкој школи, њих седамдесетчетворо, од којих су двоје били ђаци генерације прошле године, су лице нашег града и они су срца наше културе. Сада имају адекватне услове за рад и од данас је све само на њима. Када смо им у оном мемљивом простору и у оном ходнику уручили најбоље и најсавременије инструменте како би свој таленат могли да прикажу на најбољи могући начин, имали смо проблем јер су деца боравила у неадекватним условима и у простору без грајања. Деца су била демотивисана да уопште уписују музичку школу. Данас је у овој школи дупло већи број ученика и надам се да ће осмеси деце и њихова жеља за даље бављење музиком бити нешто што ће красити овај простор – казао је Чучковић.
 
VUL 6127
 
Директор музичке школе Ватрослав Лисински'” Зоран Готовчевић казао је да су услови за рад сјајни.
 
– Ми смо изузетно задовољни условима које сада имамо у Соколском дому. У оваквим условима деца ће давати своје максималне резултате. Имамо 74 ученика у 5 инструменталних класа. Што се тиче саме сале, она је јако акустична. Постоје ситнице које ће се временом уредити, али ми смо презадовољни јер сада коначно имамо право место на којем можемо да вежбамо, а и изводимо концерте – казао је Готовчевић.
 
Заменик председника Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић рекао је да ће Соколски дом ускоро радити пуним капацитетом.
 
– Поред музичке школе и Центра за очување традиције и културе ТЕНТ” ускоро ће и остали културни садржаји, због стања у ком се налази Спортско-културни центар, бити пребачени овде. До краја следеће године очекујемо потпуну реконструкцију Дома културе и потпуно нову спортску и позоришну салу. У плану је да се овде намести завеса, као и озвучење тако да ће се овде одигравати и позоришне представе. Од спортских садржаја овде ће бити базични спортови, то јест спортови без лопте – казао је Вранешевић.
 
Члан Већа градске општине Обреновац Новица Филиповац рекао је да се са реализацијом премештања музичке школе почело још 2009. године.
 
 {youtube}0-oKAEkYe98{/youtube}