VUL 6045

VUL 6045У Обреновцу је почео нови круг поделе помоћи Светске организације за храну ФАО поплављеним пољопривредницима. У овом кругу помоћи пољопривредници ће добити семе пшенице и јечма.

Поделу је обишао и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић који је том приликом рекао да се наставља са доделом помоћи обреновачким пољопривредницима. 

– Обећали само да ћемо се посветити и нерегистрованим пољопривредним газдинствима која су поплављена. Светска организација за храну је уз обреновачке пољопривреднике већ месецима уназад и ово је конкретна помоћ која ће омогућити квалитетно сејање пшенице на свим обреновачким њивама, без обзира да ли су у питању регистрована или нерегистрована пољопривредна газдинства. У сусрет години којој идемо мислим да је јако значајно да комплетан обреновачки атар буде посејан и да имамо довољно квалитетне хране. Видели сте да већина ствари, нажалост, не зависи само од нас и борба за храну, односно могућност да имамо квалитетну и здраву храну, је приоритет општине Обреновац – рекао је Чучковић.

Александар Богићевић, члан Већа градске општине Обреновац, казао је да се данас дели семенска пшеница за 100 пољопривредника.
 
– Свако добија по 250 килограма семена. Након ове поделе делиће се и семе јечма и имаћемо још један круг поделе семенске пшенице. Ови исти пољопривредници добиће ускоро и ђубриво за своје усеве, тако да ће цео процес бити заокружен. У наредном периоду сви они који су писали у априлу шта им је потребно, а њих има 420, ће до краја године добити помоћ коју су тржили – казао је Богићевић.
 
Из Канцеларије за пољопривреду градске општине Обреновац рекли су да очекују доношење уредбе Владе Србије о помоћи регистрованим пољопривредним газдинствима. По предлогу који је послат из општине надокнада по хектару би била у висини од 35 хиљада динара, а из Канцеларије за пољопривреду се надају да ће та уредба бити ускоро донета. 
 
 {youtube}QYun7jm5f0Y{/youtube}