VUL 4623

VUL 4623Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић, министар рударства и енергетике Александар Антић, државни секретар за омладину у Министарству омладине и спорта Ненад Боровчанин и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић присуствовали су свечаном отварању реновираног Соколског дома у Обреновцу.

Председник Скупштине града је том приликом истакао да, као што је и обећано, ниједна породица није остала без крова над главом, а обновљени су и многи витални објекти у Обреновцу. 

– Град Београд је урадио колико год је могао да се живот у Обреновцу нормализује. Обреновац изгледа потпуно другачије, новије и лепше и надам се да се никад више неће обнављати због поплава, а да ћемо чувати оно што је направљено – рекао је Никодијевић.

Иако Скупштина града није донирала средства конкретно у Соколски дом, свако је имао свој задатак у обнови поплавама разореног Обреновца, што је са успехом и урађено, додао је Никодијевић.

VUL 4716
Министар Антић је честитао свима на изузетно добро обављеном послу јер се данас на Обреновцу не види да је био поплављен.

– Као држава и друштво показали смо велику одговорност, али и велику солидарност према овој општини. То даје наду да ћемо једнако добро радити и у нормалним околностима – казао је Антић.

Мирослав Чучковић је подсетио да је Соколски дом био први објекат уништен у мајским поплавама прошле године и изразио наду да ће, с обзиром на изузетан квалитет радова, објекат бити на корист свих у наредним вековима.

VUL 4843
Директор ЈП Спортско-културни центар „Обреновац” Петар Јовичић рекао је да су радови трајали нешто мање од годину дана и да су коштали око петнаест милиона динара. Прву фазу радова реализовао је Спортско-културни центар „Обреновац“ уз помоћ општине Обреновац, када је саниран кров, а друга фаза радова, која је подразумевала уређење фасаде и унутрашњости објекта, донација је Центра за очување традиције и културе „ТЕНТ“. 

VUL 4902

Соколски дом је саставни део ЈП Спортско-културни центар „Обреновац“ и представља важан сегмент у раду с младима и одговор је на њихове бројне потребе. Објекат је подигнут 1931. године према пројекту архитекте Момира Коруновића.

Догађају су присуствовали и  члан Градског већа Слободан Шолевић, представници општине Обреновац, као и бројне званице.

Извор: Беоинфо

 {youtube}j08vb2Eu4b0{/youtube}