obilazak kuca novo

obilazak kuca novoПредседник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао је радове на реконструкцији индивидуалних објеката које финансира Европска Унија, а који су оштећени током мајских поплава 2014. године.

– Имамо различите породичне ситуације у свим месним заједницама, различит квалитет објеката и различите врсте радова и та активност ће бити од стране општине испраћена до последње куће. Без обзира на то који донатор је у питању, какве процедуре има донатор за одабир извођача, без обзира какво је тренутно стање у породици, наша брига ће бити свака кућа засебно, јер је свака кућа прича за себе. Молим грађане за стрпљење да бисмо, као што је комплетан процес обнове прошао без иједног призвука корупције, без иједне жалбе на тендер, заокружили овај процес са партнерима из Европске уније без проблема – казао је Чучковић.

Председник је обишао домаћинство Владимира Мијатовића из Уроваца и домаћинство Зорана Маринковића из улице Краља Петра и том приликом рекао да је након обнове јавних објеката, посебан фокус усмерен ка обнови домова.

 Владимир Мијатовић из Уроваца је истакао да је у кући током поплаве све уништено.

 -Прошлог маја вода је ушла у кућу за 15 минута и уништила све. Висина воде је била 2,4 метра, а вода се у дворишту задржала 40 дана. Када сам вадио ствари све је било уништено. Сада је кренула реконструкција и у приземљу се ради све, замена столарије, глетовање и кречење, санитарије. Хвала општини, јер ово сам никада не бих успео, поготово што сам инвалид прве категорије – рекао је Мијатовић.

Александар Пантелић, из Кабинета председника општине, рекао је да ова обнова обухвата 22 домаћинства и представља претходницу целокупне донације Европске уније за коју се пријавило преко 2000 домаћинстава.

– Тендер за извођење радова у месним заједницама Забрежје и Дудови се расписује у понедељак. Успели смо са Европском унијом и са представницима организација које врше обнову да скратимо све могуће процедуре, али ова процедура мора да траје 60 дана, тако да очекујемо да одмах по завршетку тендера крену радови – рекао је Пантелић. 

{youtube}9hRWMeNe-IQ{/youtube}