Данас је у Спортско-културном центру организована манифестација “Куда после основне школе“. Реч је о представљању средњих школа из Обреновца и околине будућим средњошколцима. 
Организатор данашњег догађаја је удружење “Снага оптимизма“, уз финансијску подршку Комисије за културу и образовање ГО Обреновац. 

Наиме, ово удружење је добило средства за реализацију ове идеје на недавно завршеном конкурсу ове Комисије. 
 
Будући средњошколци, али и њихови родитељи, данас су могли да се упознају са преко 15 средњих школа. Свака школа имала је свој штанд на ком је презентовала своју понуду, програм, смерове, резултате практичне наставе итд. На овом сајму средњих школа представиле су се Техничка школа, Гимназија и Пољопривредно-хемијска школа  из Обреновца, као и Посавско-Тамнавска средња школа из Владимираца. Од београдских школа, будући средњошколци су могли да се упознају са следећим: Занатска школа, Филолошка гимназија, Школа за дизајн текстила, Медицинска школа, Ваздухопловна академија, Трговачка школа, ЕШ “Никола Тесла“, “Политехника“, Зуботехничка школа,  Средња техничка ПТТ школа и Школа за бродоградњу и хидроградњу. Ту су биле и три приватне београдске школе: Европска пословна школа “Милутин Миланковић“, Гимназија Црњански и Стручна школа за естетику и културу тела.  
 
 
 
О томе како је настала идеја за овај пројекат Мирјана Лаиновић из удружења “Снага оптимизма“, али и професор књижевности у Техничкој школи, рекла је следеће: 
 
– Наше удружење је дошло на идеју да учини услугу родитељима, деци и школама и да направи један избор школа у које се деца могу уписати. Ја сам као родитељ имала проблем око одабира школа за своју децу, па се нама чинило да је помоћ те врсте потребна, с тим што је ово само скроман и добронамеран допринос нечему што средње школе иначе раде, тј. оне имају своје кампање по школама, промоције… Ово је само једна коцкица у том мозаику који би требало да буде комплетнији, јер ту ипак нешто недостаје. Ја као просветни радник нисам знала какве све могућности  постоје, јако сам била изненадјена бројем школа, различитим могућностима, ентузијазмом с којим школе раде своје презентације, а камоли људи који нису из области образовања. Мислили смо да би било корисно да се једна оваква манифестација организује, с тим што се ове године то дешава на једном месту као некакав сајам. Наш став је да треба да радимо у интересу деце, а не у интересу појединачних школа, и због тога је потребно да постоји адекватно информасање, јер се у супротном могу десити погубне ствари и по децу и по школе у коју се уписују деца која нису за те школе, па је то већа штета него корист. 
 
 
 
Планови за следећу годину су амбициознији и свеобухватнији. 
 
– Ако се идуће године више потрудимо и почемо да планирамо на време, онда можемо организовати да се овакви сајмови  праве у континуитету из месеца и месец, да буду пропраћени различитим садржајима, промоцијама, медијима… – казала је о плановима Мирјана Лаиновић.