Од понедељка 17. маја почеће предаја захтева за пољопривредне субвенције, 14 000 динара по хектару.

Захтеви се могу попунити у Канцеларији за пољопривреду код аутобуске станице. Право на субвенције имају регистрована пољопривредна газдинства са плаћеним пољопривредним пензијским осигурањем. Уз потврду о регистрацији и захтев треба приложити и оверене фискалне рачуне за купљено вештачко ђубриво, дизел гориво и семе. Захтеви се могу предати у Трезору филијале Обреновац од 8 до 13 часова сваког радног дана до 30. јуна.  

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде почиње да исплаћује новац пољопривредницима, како је и најављивано, баш у време када је и најпотребнији. За захтеве који се односе на  регрес за репроматеријал, а који буду поднесени у првом овогодишњем року од 1. маја до 30. јуна, Министарство пољопривреде кренуће са исплатом већ од 15. маја, а сва средства ће бити исплаћена до краја јула 2010. године.

Исто тако, за све пољопривреднике који буду поднели захтеве у другом року, од 1. септембра до 30. септембра новац ће бити исплаћен до краја октобра 2010. године.

Према незваничним информацијама чланова Комисије за пољопривреду и село ГО Обреновац Друга обреновачка фијакеријада ће се одржати 6. јуна 2010. године.